Havoysund van start

Havoysund ook van start
Eindelijk ook bij Havoysund weer vissers (uit Noorwegen) aan het vissen, na maanden geen groepen kon Douglas eindelijk weer als visgids aan het werk. Het weer in Havoysund (noord Noorwegen) is niet best op dit moment, veel wind en regen en afgelopen vrijdag kon men een hele dag niet vissen. Zaterdag ging iets beter en zondag was het weer goed te doen, maar volgende week zitten er ook weer dagen met veel wind bij.
Veel vissers denken dat men het mooiste weer in mei, juni en juli heeft, maar je ziet dat het ook in de “zomer- maanden slecht weer kan zijn. Dus het weer in Noorwegen weet je nooit en de wind kun je in elke maand treffen.
Terug naar het vissen, er werd heel veel kabeljauw gevangen, zwaarste rond de 17kg, de heilbot liet het een beetje afweten, te weinig stroming, daar was de grootste dan ook maar 110cm en een paar van rond de meter.
Maar men kon weer vissen, de groepen zijn er weer, dus langzaam aan gaat alles weer normaal worden. Dat merken we op kantoor ook, volop aanvragen en boekingen, gisteren 7 boekingen voor IJsland, Noorwegen en Canada, dus lekker bezig.
Maar we zien ook veel problemen, groepen die soms echt in de problemen zitten en ons bellen daar ze geen andere uitweg meer weten, gaat dan om huiseigenaren die geen gehoor geven aan e-mails en telefoontjes en waar alles al wel betaald is, maatschappijen die geen voucher geven of niet om willen boeken, huiseigenaren die de groep pas een reis in 2022 of 2023 aanbied en heel veel andere problemen.
Wij kunnen helaas niets voor ze betekenen en al zeker niet bemiddelen, zij hebben niet via ons geboekt, wilde alles zelf doen en zelf regelen. Het is dan voor ons onmogelijk om ons daar in te mengen in deze situaties als reisbureau, wij hebben de boekingen niet gedaan, dat heeft men zelf gedaan en kunnen ons er dan moeilijk mee bemoeien. Triest om te zien hoe men dan vaak behandeld wordt bij een huiseigenaar. Ze hebben wel aangegeven nooit meer zelf iets te boeken en dat een reisbureau dan toch echt wel zijn voordelen heeft en dat hebben we de laatste maanden wel bewezen en onze klanten zijn allemaal enorm blij geweest met onze hulp en inzet, we hebben ze veel werk, stress en zorgen uit handen genomen. Maar goed dat even ter zijde….

Raffie