Havoysund

Yep, weer een bericht van Cordes Travel, tja dat heb je als je zoveel boekingen en groepen hebt, gelukkig maar zo blijft iedereen op de hoogte vd vangsten bij onze Camps. Deze keer een bericht uit Havoysund, waar de visserij echt top is.

Visgids Douglas ging voorop en veel boten volgende hem, tja als iemand de stekken kent is Douglas het wel, dit is “zijn” gebied en de beste visgids van heel Havoysund. In totaal werden er meer dan 50 heilbotten op één dag gevangen, waarvan de grootste 120, 131, 140, 150 en 151cm. Maar er werd ook weer op roodbaars gevist en hoe ! Zwaarste roodbaars 6,5kg en de rest rond de 4,5kg en 6,5kg voor een roodbaars is echt een hele hele grote.

Maar er was ook stress, op de boot van Douglas waar hij gratis 1 dag mee aan boord was, stonden er 2 hengels krom, beide vis ruim boven de meter voorspelde Douglas, toen werd er via de radio opgeroepen of hij kon komen helpen, daar boot nr 3 ook een grote heilbot had gehaakt, na 20 min. vechten nog steeds geen vis gezien en toen riep boot nr 8 ook om hulp en waren er dus 5 grote heilbotten in 1x aan de haken en was het stress voor Douglas. Gelukkig viste alle vissers met 30 en 35/00 dus konden ze extra kracht zetten om de heilbot binnen te trekken.

Alle heilbotten boven de 130cm worden niet aan boord getrokken, deze wordt op een professionele manier naast de boot gehouden, onthaakt en weer vrij gelaten, zoals het hoort.

In september, als het goed is, gaan we met 44 man naar Havoysund voor het Penn Havoysund Festival, duimen dat alles doorgaat natuurlijk, maar we hebben daar wel vertrouwen in. Voor het Festival in Havoysund volgend jaar hebben we ook nog een paar huisjes vrij, van 15 tm 22 september 2021.

Havoysund >>>
Penn Havoysund Festival >>>

Cordes Travel