Heijplaat -Rotterdam

Gisteren (9 december) besloot ik in de middag nu eens de koers te verleggen en een visplek te bezoeken waar ik eerder deze week was toen ik aan het geocachen was. Dat zag er toen al mooi uit met een strandje aan weerskanten van de watertaxi aanleg steiger en het is hier heerlijk rustig. Dus zo gezegd ,zo gedaan en 50 piertjes op gehaald en naar de Heijplaat toegereden.
Ik kon vlakbij de plek komen met de auto, dus klein stukje lopen en besloot naast de steiger op het talud de hengels uit te werpen. Helemaal geen last van de wind hier en kon zodoende heel ver de met 3 verse pieren belijnde paternoster nabij de vaargeul inwerpen .
Ik had me voorbereid weer op een eenzijdige vangst wellicht van wijting en bolken die hier momenteel in de Waterweg massaal rondzwemmen en na een 10 minuten zag ik een tikje op één van toppen .Toen ik indraaide zat er een botje aan. De andere top zag ik af en toe kleine tikjes en dat verraadde al een beetje dat het niet die fel jagende wijtingen zijn want die happen feller toe is mijn ervaring. En weer een nu aardige bot naar boven ,maar zie er hing er nog een aan dus een doubletje met bot, altijd leuk natuurlijk.Het werd hoog water rond 15.00 uur maar veel stroom zat er niet in en zowel voor als na hoog water kwam er regelmatig een bot uit het water en zelfs 1 winde en 1 voorn.. Prettig is wel dat je niet vast komt te zitten want het is een zand/klei bodem .De bolken en wijtingen zitten hier niet en dat vond ik niet zo erg want de meesten zijn toch ondermaats en overleven de tocht naar het water niet meer. In totaal 10 botten en 2 witvissen dus gevangen in 2.5 uur en toen rond 16.30 uur de hengels weer opgeborgen want het werd ook donker en de pieren waren op.Leuke plek hier en denk in de zomer maanden ook een beste tongplek voor in de avonduren. Ik heb me in ieder geval prima vermaakt vandaag.

GIO53