herhaling bootvissen Oosterschelde

Ruim 3 weken geleden waren mijn vismaten Jan & Nico Machielse en ikzelf weer eens gaan bootvissen op de Oosterschelde en hadden toen best goed gevangen. (zie eventueel eerder bootvangstbericht)
Naar aanleiding van deze vangsten en aangezien meestal de schar nog in mei aanwezig is besloten we om vandaag een herhalingsvistrip te plannen met het idee om nog flink wat schar te vangen.
Zoals vanouds weer een boot besteld bij fam. v. Dixhoorn in Yerseke en zoals vanouds ook weer prima zeeaas bij hun besteld.
Omstreeks 07.00 uur waren we bij fam. v. Dixhoorn en na bijpraten gingen we richting haven en zoals vanouds (beetje saai toch “vanouds” begint het te worden) stond Nelleke ons weer op te wachten en gaf ons weer een uitleg omtrent de de boot.
De vorige bootsessie hadden we best goed gevangen bij boei 0 14 en zoals de meeste vissers zijn waren we zo eigenwijs om wederom hier ons geluk te beproeven. Na ongeveer 10 minuten mocht Nico zijn eerst (mini) scharretje vangen, maar goed, vis kwam aan boord. Een 10 minuten later kwam het tweede minischarretje bij Nico boven, blijheid alom en dachten we dat we wederom een toppievisdag gingen beleven.
Inderdaad……dachten we. Het groen en het “vuil” werd steeds erger en kwam er op een klein mini wijtingkje, gevangen door Jan, eigenlijk bijna niets meer naar boven. Dit was een flinke tegenvaller.
We hebben hier nog een paar uur gelegen maar besloten door het enorme vuil en groen om te gaan verkassen, waar naartoe……welnu, naar richting Wemeldinge.
Daar aangekomen de onderlijnen weer richting het zilte nat maar gaf ook bijna geen vis, wel flink vuil en groen weer, dus ergenis alom op de boot. We zijn hier ongeveer een uurtje gebleven daar het bijna niet meer te doen was om de hengels op de halen door het vuil en groen.
Het was nu omstreeks 13.15 uur dus wat nu te doen daar iedereen zich stond te ergeren aan de slechte vangsten. We besloten om het maar te gaan proberen achter boei O 23.
Hier hebben we nog wat (minischarren) en mini wijtingjes gevangen, het was geen vetpot maar er kwam gelukkig wat vis aan boord.
Als klap op de vuurpijl begon het ook nog eens te regenen en als je dan alles tegen elkaar opweegt besloten we omstreeks 16.00 uur dat het welletjes was.
De eindstand dan: Nico, 3 stuks, Jan 8 stuks en ikzelf 9 stuks en wellicht is de benaming stuks nogal groot uitgedrukt waren het waren echt minivisjes vandaag.
Nelleke stond ons weer op te wachten in de haven en na het vertellen van onze viservaring hebben we hartelijk afscheid genomen.
met vriendelijke visgroeten,
Johan Frijters, Sint Willebrord

Johan Frijters