Het beste voor laatst bewaard

Het beste voor laatst bewaard
Dat was toch even schrikken vrijdagmorgen, toen we naar buiten keken. De wind was echt gaan opsteken! Hoewel we al later zouden vertrekken, omdat de wind later op de dag wat minder zou worden, vreesde verschillende captains of de wedstrijd wel uitgevist zou worden. De deelnemers mochten aan de havensteiger eerst hun mossels, inktvis en garnalen voorbereiden, omdat de tocht met de boten wat hobbeliger zou worden. Maar tegen negen uur werd dan toch het sein voor vertrek gegeven. De zone, waar de boten naar toe gingen, lag in de monding van de baai en er moest dan geankerd worden wat onder de kant, om zo achter de bergrug minder wind te vangen. Toch bleven niet alle boten liggen op anker. De boot van Eric helemaal al niet en tijdens de eerste periode pakte eric op de voorkant van de boot door extra lijn te geven, zodat de onderlijn toch even stil lag, Snel wat vissen achter elkaar. Met als resultaat een eerste plaats op de boot. Pas op een ondiepe plaats kon de boot van hem weer blijven liggen, maar daar werd geen vis meer gevangen. Frank van Schilt pakte ook een nette derde plaats op zijn boot en verzamelde goede puntjes voor zijn algemene klassement. Pim en Mark behaalden een vierde bootplaats en Chris was de afvallende Nederlander met een zesde plaats aan boord. Daarmee werden we vandaag 8e, zelfs voor Italië! Eerste werd vandaag Kroatië, voor Frankrijk en Ierland. Wij kwamen maar weinig punten te kort om vandaag nog hoger te eindigen )bijv. maar 1 pnt. op Montenegro, maar we hebben toch maar een biertje gedronken op deze laatste dag! Zo vaak klop je Italië niet op een WK! In het algemene klassement zijn we er helaas niet veel mee opgeschoten en eindigen als 10e. Door de off-day van Italie is Frankrijk nog over Italië heen gegaan. Kroatië is de nieuwe wereldkampioen!
Onze Belgische collega’s deden het verschillend. Bram Cole pakte vandaag ook een nette vierde bootplaats en verzamelde voldoende punten om de “eerste laaglander” te worden op de 35e plaats, net voor drie Nederlanders: Eric, Frank en Mark met hun 36e,37e en 38e plaats. Frank en Eric hadden wel evenveel punten! Pim troost werd algemeen 41e, Chris 46e en Tom nog keurig 44e .Tom scoorde vandaag een zesde plaats op zijn boot. De andere uitslagen zijn te zien op de site van de FIPS: www.fips-org
Vanavond is het spullen poetsen en de bus voor het grootste gedeelte inladen. Daarna nog lekker een biertje drinken en ons opmaken voor de laatste dag verblijf in Herceg Novi! Op het programma staat een excursie door het naburige natuurpark en een bezoek aan een kasteel. Om half zes maken we ons op voor de huldiging van de kampioenen en het sluitingsdiner. De foto’s van de kampioenen krijgen jullie van ons in het laatste bericht op de late vrijdagavond!
Zaterdag komt het team naar huis, vier deelnemers, Mark, Eric, Chris en Pim vliegen en Henri en Frank komen met de bus met de hengelsportspullen naar huis.
Groeten namens het team, dat ondanks hun klassering, genoten heeft van het WK en het verblijf in Montenegro ………..
Coach Henri

Henri Karremans