Het einde van ons winterseizoen

Dishoek, 15 april 2023

De laatste visberichten waren iets optimistischer vergeleken met de vele nullen van een paar weken terug. De weersvoorspelling was goed. Zon, droog en de wind uit het noorden. Laag om 17.15 uur. Tijd om ons winterseizoen af te sluiten. Gematigd optimistisch zijn we naar onze favoriete stek bij strandpaviljoen Vloed bij Dishoek afgereisd. En achteraf bleek Zeeland de enige provincie waar de hele dag de zon heeft geschenen. Een goede keuze dus.
De verwachte drukte op het strand bleek gelukkig mee te vallen. Blijkbaar was het toch nog te fris ondanks de strakblauwe lucht. Op het strand twee andere vissers. Om 16.00 de hengels opgetuigd en vissen maar. Tot de kentering slechts 1 krab en 1 botje. Maar met opkomend water ging het iets beter (zoals andere visberichten al hadden beschreven). Gevist met wapperlijnen en afhouder en als aas pieren en zagers. Het eindresultaat viel niet tegen. 12 ondermaatse botten en 2 krabben, die allemaal zijn teruggezet.
In het begin leek het bij het binnendraaien wel alsof er drie gullen aan de haken hingen. Reden was o.i. toch wel een erg vette kleirand op een meter of vijftig, zestig. Reden voor de visser bij de palen om toch maar een heel stuk naar rechts op te schuiven, hetgeen gelijk resulteerde in zijn eerste vis.
We hebben de hele sessie gevist met een zonnebril op (voor ons als winter- en avondvissers uniek) en sloten de sessie af met een geweldige zonsondergang. Kortom, we hebben genoten en vonden het een waardig slot.

Don (Utrecht) en Sacco (Breda)