Koploper Albert Leeuwis houdt stand, maar …………….

Op de tweede dag van het Nederlands kampioenschap bootvissen waren de omstandigheden prima. Droog, een matig windje met nauwelijks golven en volop vis! De deelnemers waren overigens maar al te blij, dat de wedstrijd kon doorgaan, omdat afgelopen vrijdag strengere coronamaatregelen werden aangekondigd. Maar omdat sporten in de buitenlucht met in acht nemen van de anderhalve meter maatregel zonder publiek wordt toegestaan, konden we met een gerust hart afreizen naar Neeltje Jans, waar schipper Piet Hoogerwerf met zijn boot de “Maatje Adriana” om zeven uur ons met open armen en een lekker bakje koffie ontving. Koers werd gezet naar een stek voor Oostkapelle, waar vooral in de eerste periode heel veel vis werd gevangen. Voornamelijk wijting, maar ook de nodige scharren. Een enkel meuntje en een paar botten vormden de bijvangst, maar speciale vissen werden er deze dag niet gevangen!
Omdat wedstrijdvissen gerekend wordt onder sport werden de vissen snel en deskundig onthaakt en zo snel mogelijk weer teruggezet. Dit “catch en release” systeem is inmiddels al helemaal ingeburgerd in het wedstrijdwereldje en een enkele vis, die niet op tijd de diepte in kon duiken werd door de altijd aanwezige meeuwen met zichtbaar en hoorbaar genoegen verorberd. Zo hadden die ook weer een goede dag!
De spanning stond er duidelijk op tijdens deze tweede wedstrijddag. Elke visser kon in drie perioden van twee uur proberen een opgelopen achterstand goed te maken of zelfs uit te lopen op de concurrentie………. De koploper van dag één, Albert Leeuwis had opnieuw een goede dag, maar twee concurrenten hadden een nog betere dag. Arjan Stelwage bleek uiteindelijk de beste van de tweede dag met maar 4 klassementspunten op drie perioden, voor Remco Geuze met 5 pnt. en de al eerder genoemde Albert Leeuwis beperkte de schade met zes klassementspunten. Ook Pim Troost en Eric Goossens deden goede zaken en klommen op naar de vierde en vijfde plaats in het algemeen klassement na twee dagen! Maar met nog één wedstrijddag te gaan op zondag 28 november gaat het beslist nog spannend worden………………………………………..

Henri Karremans