Laatste dag Nappstraumen

Alweer op de terugweg, we hebben een fantastische week gehad. Hieronder nog vangstbericht en wat foto’s van gisteren.

Vroeg op om nogmaals ons geluk te beproeven aan de Noordzijde op onze laatste visdag. In de middag waren hogere golven voorspeld dus we gingen helaas met de 2 boten gesplitst op weg vandaag. Hele morgen tussen de 60 en 110 meter lopen zoeken maar de happy hour van gistermiddag niet opnieuw kunnen vinden.

Visgidsen waren ook aan Noordzijde buiten maar helaas ook zonder resultaat zo bleek over de radio en later weer terug aan de kant. Wij hebben rond middaguur besloten de trip gezamenlijk af te sluiten, en de andere boot op te zoeken aan de Zuidzijde. Die bleken meer geluk te hebben en hadden een mooie stek gevonden waar het achter elkaar raak was, een tiental vissen van tussen de meter en 120cm gevangen daar. In het laatste half uurtje nog een uitschieter van 127cm.

Uiteindelijk heeft iedereen dus mooie exemplaren kunnen vangen, de aantallen bleven wel wat achter bij de verwachtingen. Dit heeft volgens de visgidsen te maken met het fenomeen dat een groot deel van de haring populatie vorig en dit jaar verder uit de kust blijft waardoor het in ieder geval vanuit Nappstraumen meer tricky is (om in de termen van de visgidsen te spreken) om elke dag de enorme aantallen te vangen.

Als je eenmaal op het juiste moment op de juiste plaats bent is het echter nog prima mogelijk om je bootje in een paar uur vol te vissen.

Maarten