Laatste Dishoeksessie 2021

Uitstekende weersverwachtingen voor deze zaterdag 18 december (nauwelijks wind en droog). Laag om 19.30, dus grotendeels in het donker vissen. Na in Zegge uitstekend verzorgde piertjes te hebben gehaald richting ons vaste stekkie getogen, Dishoek bij strandovergang Vloed. En tot onze grote verbazing was het parkeerterreintje bijna leeg. Dus nauwelijks medevissers en wandelaars. Tegelijk arriveerden er nog drie collega’s uit het verre Elspeet, zodat we niet helemaal alleen op het strand stonden. Daarna de tweede verrassing: een maagdelijk vlak strand, voorzien van allemaal net opgespoten zand. Het leek wel een biljartlaken. In de mist en met een hele lichte miezer zijn we om 16.30 gestart.

Over de vangst kunnen we kort zijn. Na welgeteld vijf minuten lagen de eerste wijtingen al op het strand. Bij de tweede haal ook een schar. Dat beloofde hard werken en dat was het ook. Gevist met totaal drie hengels, voorzien van afhouders en alleen pieren. Al snel raakten we de tel kwijt. En veel maatse wijting, hetgeen ook al opviel in de visberichten van de afgelopen weken. Twee draaien zonder vis en de rest alleen maar doubletten en tripletten. Hoogtepunt van de avond was een zogenaamde kwintet. Vijf vissen (drie wijting en twee schar) in één haal, maar dat was te danken aan het mede inhalen van de gestrande onderlijn van een andere visser. Eindstand: acht schar en heel veel wijting. En geen materiaalverlies.

Om 20.30 gestopt. Zeer moe en zeer voldaan weer teruggereden richting Breda. De mist was in het binnenland inmiddels verdwenen. Via de boordradio kwamen we er achter dat heel Nederland zo’n beetje op slot was gegaan, maar dat we onze mooie hobby toch gewoon kunnen blijven uitoefenen mits we vissen in groepjes van maximaal twee vissers.

Rest ons team Zeevisland en alle medevissers ondanks alle beperkingen toch een paar fijne feestdagen en een visrijk 2022 toe te wensen.

Don (Utrecht) en Sacco (Breda)