Laatste zagers, natte broek.

Hallo medehengelaars, na vele malen zwartlezen (leze leze nie schrijven) toch maar eens het toetsenbord terhand genomen om wat te posten.

Nadat we afgelopen zomer de Texelse kust al eens onveilig te hebben gemaakt (ook leuk gevangen) met een 2tal hengels, hebben we dit afgelopen week 14t/m 20 okt nogmaals gedaan. Dit alles met vrouwlief en de 2 kids, doelstelling deze week veel doen waaronder vissen en ontspannen 🙂

Met als thuisbasis de cocksdorp is het strand bij de vuurtoren en paal 28 op worpafstand, dit hebben we dus ook elke visbare dag gedaan eerste dagen waren dat dus niet 6bft op de neus pff…

Eerste visdagen waren zuinig maar zeker wel vis, kleine platjes en genoeg scholenbaars konden de zagers van (Jan H) niet weerstaan.
Maar de klapper was denk ik wel de donderdag windkracht 4/5 maar wel oost dus aflandig, maar water horizontaal naar beneden bij vlagen, toch maar de hengels te water 2 uur voor laagwater bij paal 28, beide hengels een enkele wapper met een dikke steekzager in het zoute sop en hopen maar vergezeld door mijn kleine vismaat.
Dit liet een 30min op zich wachten en de eerste hengel gaf een teken van vis, pap mag ik klonk het naast mij, de eerste baars van een 30cm was een feit.
De voorspelling was niet best die dag en met een 1,5 uur was het voor mijn maatje wel klaar nat koud… maar wel vis zn eertse zeebaars dus…, ben zelf doorgegaan en de vis melde zich prima dusdanig dat met 2 hengels vissen te mal werd, dus de sessie voortgezet met 1 hengel en die ging prima om de 10min vis, de platten melden zich ook met regelmaat. Inmiddels had de schemer ingezet en de laatse droge draad van mijn broek was een feit, toen de linker hengel een ongedurige klant melde dit resulteerde in de eerste knappe vis 50cm rond.
Hier volgde er nog 1 van 48 op dus de limiet was binnen.

De sessie afgemaakt tot 2100 nat tot op het vel maar een top sessie teller op 2 maatse, 6 platten en met een 6 tal baars 30+ en kleiner heb ik niet geteld maar was meer dan prima

Al met al een super week met prima vis.

Grtzz Gerhard

Gk