Masters met een zwarte rand!

De dag was allemaal zo goed verlopen. Veel vis, goed weer en tevreden gezichten bij de deelnemers, die een goed gevoel hadden overgehouden aan deze eerste wedstrijddag van de Masters bootvissen, de opvolger van de topcompetitie. Weliswaar met de gedachten bij wedstrijdleider Leen van Wensen, die vanwege ernstige gezondheidsredenen vrijdag met spoed geopereerd was, maar met hoop op herstel. Dat heeft helaas niet zo mogen zijn! Tijdens het terugvaren belde de familie van Leen naar coach Henri dat Leen aan gevolg van complicaties was overleden. Bij het aanmeren werd spontaan een minuut stilte gehouden. Leen was als wedstrijdleider bij alle zoutwatercompetities betrokken en zal node gemist worden.

Op het moment van dit schrijven is nog niet bekend, wanneer de crematie of uitvaart van Leen zal zijn, maar Sportvisserij Nederland zal ongetwijfeld daar melding van gaan maken!
De drie wedstrijden die op deze eerste dag werden vervist verliepen voorspoedig. De harde wind van de vorige dag was gaan liggen en er liep alleen nog een deining van een kleine meter. De “Big Marlin” van schipper Hans Lodewijks lag rotsvast op het water, waardoor de deelnemers er stevig tegenaan gingen. De vangst bestond voornamelijk uit wijting, groot en klein, mooie schar en een enkele bot. Vooral tijdens de tweede en derde periode werd er goed gevangen.

De deelnemers waren aan elkaar gewaagd op deze Masters, alleen Nederlands Kampioen Remco Geuze stak er met kop en schouders bovenuit! Met maar vier klassementspunten gaat hij aan de leiding, maar met nog twee dagen van drie wedstrijden per dag kan het klassement nog helemaal op zijn kop gaan. De vissen hadden deze dag in ieder geval veel trek in het aangeboden aas, dat bestond uit zeepieren, kweekzagers en mesheften. Prima en ruim voldoende aas wat geleverd werd door Hengelsport Sint Maartensdijk van Eddy Opdenbrouw, waarvoor dank namens de deelnemers.

Verder lijkt het ons gepast om vanwege de droevige omstandigheden vanwege het overlijden van Leen van Wensen dit verslag beknopt te houden! Sterke gewenst aan de familie, vrienden, collega vissers en bekenden

Henri Karremans