Minibal

Dishoek, woensdag 12 mei

Als gevolg van de avondklok werd dit een beetje verlate afsluiting van ons winterseizoen. De vooruitzichten waren hoopvol: er werd weer schar gevangen na maanden van zeer magere vangstberichten. Het weer was veelbelovend: matige wind vanuit het zuiden en droog vanaf 17.00.

Dus op naar onze favoriete stek in Dishoek bij strandpaviljoen Vloed. Laag om 21.30 en gestart om 20.15. Er stonden al wat vissers. De buren aan de andere kant van de golfbreker waren er net en hadden een try out met spinhengels. Later bleken zij ongeveer dezelfde vangst als wij te hebben.

Gevist tot ongeveer half één. Matig windje uit het zuidoosten (strand lag vol met kwallen) en rond elven een kwartiertje regen. De vangst bestond uit een aantal minischarretjes, een paar wat grotere botten en zelfs wat speldaas, visjes die leken op minispiering en zo groot waren als de haak. Met nog een paar krabben maakten ze de vangst wel gevarieerd.

Het was een soort wedstrijd welk aas beter zou vangen. Een visser met bijna alleen maar zagers en de ander met alleen zeepieren. De zeepieren hebben het gewonnen. Maar we waren tevreden en hebben weer genoten. Het blijft toch een mooie hobby.

Don (Utrecht) en Sacco (Breda).

Don (Utrecht) en Sacco (Breda)