Mooie visserij op wk bootvissen!

Mooie visserij vandaag op wk bootvissen
Met prachtig weer voer de vloot met 56 aanwezige bootvissers uit naar de monding van de baai, de verste zone van dit wereldkampioenschap. Insiders verwachten daar veel vis en dat kwam uit! De toppers vingen meer dan 85 stuks per persoon met een gemiddeld gewicht van ruim 5 kg p.p. Maar alle “lage landers” bleven daar een stuk onder. Chris van Gastel had van het Nederlandse team de meeste stuks, maar Frank van Schilt scoorde op een andere boot 35 stuks, maar had meer gewicht ( wel allebei een vijfde plaats op de boot) en werd in de dag uitslag beste Nederlander. Eric Goossens en Mark van Wanrooij werden zesde op hun boot, Pim zevende en hekkensluiter van vandaag. Maar ook onze Belgische collega’s, Bram en Tom, konden het vandaag niet raden en moesten ook genoegen nemen met een zesde plaats op hun boot. Zoals Bram Cole eerlijk toegaf: “We moeten nog heel wat stappen maken om aan te sluiten bij de top!” Maar morgen hebben we weer een kans ……..Toch hebben onze mannen hun best gedaan en aan stuks veel meer vis gevangen. En dat is dan weer een pluspunt! De sfeer in het team is in ieder geval prima , ondanks de tiende plaats van vandaag.
Tom Groenendaels had vandaag de eer om opgeroepen te worden voor de dopingcontrole, maar Tom kennende zal dat geen probleem opleveren, behalve wat tijdverlies bij het maken van onderlijnen.
Vandaag was Kroatië oppermachtig met Italië op de tweede plaats voor Frankrijk. Giaccomini uit Italië won vandaag individueel voor Galzini (Kroatië) en Soldati uit San Marino. Drie supervissers op de Middellandse zee! Omdat Volpini een mindere dag had, derde op zijn boot, zakte daardoor individueel naar de tweede plaats. Bij de landen kwam Kroatië op één punt van Italië en kan morgen dus toch nog wereldkampioen worden.
Morgen mogen we, vanwege de te verwachten wind, wat langer slapen, want de boten vertrekken pas om half negen. Lekker pas ontbijten om 7.00 uur! Ook wel weer wat later thuis, want de zone ligt morgen dicht onder de kant, voor in de monding van de baai.
Tot morgen voor een verslag van de laatste wedstrijddag!

Henri Karremans