Nappstraumen

Hallo allemaal,

Nu is ook Nappstraumen officieel gesloten voor dit seizoen, alle boten gaan uit het water, alles wordt in orde gemaakt voor de zware winter. Storm, hoge golven, kou en veel sneeuw een echte winter staat voor de deur. visgids Calle had nog een paar groepen, maar die hadden helaas pech met het weer. Waar het vorig jaar prachtig en windstil was, was het nu storm en een begin vd winter, die toch wel vroeger voor de deur stond dan normaal.

Of het wordt een lange winter of vanaf begin maart wordt het prachtig weer, de lokale bevolking weet het al, een prachtige afsluiting vd winter in maart, daar hadden ze al ervaring mee. Een vroege winter geeft een vroeg voorjaar, nu moet ik eerlijk zeggen, daar zijn wij het ook wel mee eens, we hebben 8 jaar in Noorwegen gewoond en hebben daar ook wel wat ervaring mee.

De visserij was niet slecht, maar men kon niet naar de beste stekken windkracht 9 was geen optie voor open zee, dus dan maar bijna voor de deur vissen, waar ook genoeg te vangen is, dat is het mooie van Nappstraumen 99% vistijd en zeldzaam dagen dat je echt de haven niet uit kunt.

Dus er werd rondom het Camp Nappstraumen gevist op kabeljauw, schol en heilbot en met succes, alle vissers konden hun 18kg visfilet mee naar huis nemen. Calle is begonnen om alle boten uit het water te halen en alles langzaam in orde te maken voor de winter. Maar de visserij is nog niet helemaal over, er komt in November nog 1 groep voor een paar dagen, dus we krijgen als het goed is nog één bericht. Maar bij deze is het seizoen van Nappstraumen ook officieel gesloten.

Cordes Travel visreizen