Nappstraumen

Vrijdag 8 juli, onze 2e dag in Nappstraumen. Vandaag achter de twee gidsen Calle en Diederik aan gevaren richting het zuiden. Een behoorlijk teleurstellende dag. Behalve wat kleine koolvissen, kabeljauw en Lom niks gevangen. Visgids Calle noemde het terecht een sh*t dag☹.

Zaterdag 9 juli, Deze dag achter visgids Diederik aangegaan. Was geen superdag maar toch een aantal mooie vissen weten te verschalken. Vooral koolvis en een paar kabeljauwen die de moeite waard bleken. Natuurlijk ook de nodige Leng en vooral Lom gevangen die wij steevast Lomperds noemen😉.

Zondag 10 juli. Het zou een mooie dag worden en dat werd het ook. De wind en de golven waren afgenomen en de zonkracht aanmerkelijk toegenomen. Wat is de Lofoten toch een prachtige omgeving en zeker als de zon uitbundig schijnt. Gelukkig was de vis ook echt wakker geworden. Koolvis maar vooral kabeljauw werd er gevangen. Geen héle grote maar kabeljauw tussen de 75 en 98 cm is toch leuk. Maar ook een Leng van 84 cm wordt dan grappig en vandaag ook de eerste Schelvis boven water gehaald. Over Lom gaan we het niet hebben want die zijn er volgens mij altijd. De andere groep van Cordes Travel hadden ook goed gevangen met als topper een Koolvis van 115 cm.

Maandag 11 juli. Bij het openen van de ogen werd al snel duidelijk dat dit een hele moeilijke dag zou gaan worden. Tot ons grote verdriet hadden de weermensen het deze keer wel bij het rechte eind, helaas. Ik heb altijd het gevoel dat de voorspelling op slecht weer beter uitkomt dan die op mooi weer. Zal vast niet zo zijn, maar toch😊. Het werd inderdaad een moeilijke dag die maar tot 13.00 uur duurde. De golven werden simpelweg te hoog en de wind te sterk. Tot die tijd hebben wij alleen maar schelvis gevangen en een paar niet al te grote koolvissen. De andere Cordes Travel groep had ook deze keer een koolvis van 114 cm en voor de rest ook schelvis.
Morgen is het voor ons alweer de laatste dag en het weer lijkt eerder slechter dan beter te worden. Hopelijk hebben de weermensen het deze keer niet goed, fingers crossed.

Waarschijnlijk heb ik na vandaag niks meer over het vissen te vertellen maar ik wil nog wel even kwijt dat de huisjes en de organisatie hier op Nappstraumen voortreffelijk zijn/is. Wellicht dat wij hier nog een keer naar terugkeren maar het kan ook zomaar een andere locatie van Cordes Travel zijn. Tot de volgende keer!!

Groeten Jan, Mario en John,

Hieronder een paar foto’s.

John van Campenhout