Natte bende in Dishoek op zaterdag 25 februari

Je kan alle weersvoorspellingen gaan lezen en op basis daarvan besluiten of je al of niet gaat vissen en uiteindelijk blijkt het dan toch weer anders te zijn. Voorspelling wind bf 3 tot 4 zuid werd 2 tot 3 en voorspelling regen van 16.00 tot 18.00 uur en daarna droog werd regen vanaf 17.00 uur en nauwelijks droog. Maar dat ervoeren we pas toen we er stonden. Gevist dus aan een zeer nat strand. En tot onze verbazing stonden er al een paar vissers die zich ook niet lieten wegjagen door al die buien. En die stonden uitgerekend in ons favoriete vak. Maar goed, vakken genoeg en dus maar tegenover de rode boei gaan staan.
Gevist met afgaand tij zo’n beetje tot de kentering, van 17.00 tot 20.30. Over het resultaat kunnen we kort zijn. Weer geen schar (waar zitten die beesten toch) en weer die wijtingen, die steeds kleiner en magerder worden. Uiteindelijk een twintigtal van die scharminkels gevangen en met het vooruitzicht van alleen maar een hoop wijting vangen gestopt met vissen. Moe en met heel veel natte spullen weer huiswaarts gegaan. Op de terugweg nog nagedacht over de visstand aan de Nederlandse kusten en daar werden we niet vrolijk van. Alle vissoorten lijken steeds kleiner te worden en de vangsten eentoniger. Misschien moeten we maar in Noorwegen gaan wonen?
Maar goed, dat weerhoudt er ons niet van om het over een tijd toch maar weer te gaan proberen. Want het blijft een mooie hobby.

Don (Utrecht) en Sacco (Breda)

Don (Utrecht) en Sacco (Breda)