Nederland aan kop na eerste dag Nationscup!

Na de eerste dag van de Nationscup staat het team van Sportvisserij Nederland keurig op de eerste plaats. Duitsland is tweede geworden, terwijl onze Belgische sportvrienden van EZV startten met een derde plaats. Luxemburg staat vierde voor gastland Frankrijk. Het SVN-team, dat bestaat uit Erik van Schilt, Frank van Schilt, Pim Troost, Sjaak Verburg, Mark van Wanrooij en coach Henri Karremans heeft na een stevige trainingsdag op donderdag de goede keuzes gemaakt, wat betreft onderlijnen en vistaktiek, waardoor de andere landen verslagen konden worden. De vangsten hielden niet over, maar met wat schar, bot, wijting en als bonus een haaitje wist het Nederlandse team de winst voor de eerste dag over de streep te trekken! Sjaak Verburg was tweede individueel, Erik van schilt vierde, Mark van Wanrooij vijfde, Frank van Schilt 11e en onze afvaller vandaag was Pim Troost op een 17e plaats.
Deze interlandwedstrijd vindt dit jaar plaats in Duinkerken, Frankrijk! Een visserij, die lijkt op wat wij in Nederland en België hebben. Alleen is de vangst op dit moment niet goed en de wind maakt het nog wat spannender, want elke dag hoopt de Luxemburgse organisatie dat we uit kunnen varen. De boten, waarmee we vissen zijn namelijk niet zo groot en met de redelijk hoge golven is het niet gemakkelijk vissen.
Maar de winst is nog niet binnen, want morgen, zaterdag is de beslissende tweede dag! We zijn super gemotiveerd en hopen de morgen, zaterdag, weer een goede uitslag te maken! Jullie horen van ons!

Henri Karremans