Nederland en Henri Karremans winnen Nationscup

Nederland en Henri Karremans winnen Nationscup!
Op de tweede dag van de Nationscup hebben we met het Sportvisserij Nederland team de wedstrijduitslag flink omgedraaid. We winnen met het team de tweede dag met overmacht, omdat Piet Buijk en Henri Karremans allebei hun boot wonnen, Mark en Arjan waren tweede op zijn boot en Sjaak Verburg was onze afvaller. Piet was vandaag de dagwinnaar. Omdat onze Belgische collega’s een mindere dag hadden en achter de Duitsers eindigden op de derde plaats gaat ook Nederland de Nationscup 2023 winnen. En als kers op de taart wint ons team met Henri Karremans het individuele klassement. Mark deed ook nog een flinke duit in het zakje door op de tweede plaats individueel te eindigen. Robby Florus werd derde in het algemeen klassement.
We waren in de ochtend al blij, dat we toch naar buiten konden, want de Belgische meteorologische dienst voorspelde een sterk oplopende golfhoogte tot 120 cm en dan mogen de Belgische schippers van hun verzekering niet buiten blijven. Daarom zijn zaterdag alleen de eerste en tweede periode vervist. Om half twaalf werd de wedstrijd definitief afgeblazen. Voor ons team kwam dat niet slecht uit, want wij hadden op dat moment al goede scores. Piet Buijk ving op het eindsignaal nog een mooie baars, waardoor we nog wat meer uitliepen op de Belgen! De vangst was overigens weer niet overweldigend. Piet won zijn boot met 8 vissen en Henri met negen vissen, waaronder een mooie tong. Mark ving vijf vissen, Piet en Sjaak allebei drie. Dat houd dus niet over …… Maar we zijn als team dik tevreden met het resultaat van deze wedstrijd. Op zaterdagavond vindt de prijs uitreiking plaats en de foto’s daarvan volgen nog wel!
De zaterdag middag hebben we nog een terrasje gedaan op de Blankenbergse havenfeesten en zondagmorgen reist het team huiswaard met met een goed gevoel!

Henri Karremans