Nederland tweede na dag 1 Nationscup

De eerste wedstrijddag van de Nationscup is er “eentje” met gezichten. Mark van Wanrooij werd eerste individueel, Henri Karremans won ook zijn boot en staat voorlopig derde, maar de Belgen wonnen drie boten en dus ook het teamklassement! Helaas werd da dag na drie periodes afgelast, omdat de organisatie verwachtte dat de golfhoogte te hoog zou oplopen. Maar op het moment van stoppen vielen de golven nog best mee.
De noordoosten wind gaat dit toernooi in een wurggreep nemen, want morgen wordt opnieuw behoorlijk wind voorspeld! Men praat er al over dat er op de tweede dag maar tot 12.00 uur gevist gaat worden …….. De vangsten hielden ook niet over. Mark ving 23 vissen, voornamelijk scharren. Deze boot was veruit de beste boot, want op de andere boten werd aanmerkelijk minder vis gevangen. Henri won zijn boot met 12 vissen, Sjaak scoorde een tweede plaats met twee vissen, Piet een derde plaats met zeven vissen, maar Arjan kreeg geen enkele vis gehaakt. Op deze boot zijn maar vijf vissen gevangen ……….
Vandaag zijn er ook geen zeebaarzen gevangen en maar een paar tongen. Wel staat heel de kust vol met kilometers warnet, waardoor bijna elke tong of zeebaars bij een beroepsvisser belandt. Wat zou het toch fijn zijn als er voor de Belgische en Nederlandse kust een verboden drie-mijlszone zou komen voor de beroepsvisserij. ……… Dat zou voor de sportvisserij een zegen zijn!
Maar we gaan er morgen het beste van maken, want zelfs in een halve dag kan er nog van alles gebeuren. We houden jullie op de hoogte!!!!!!!

Henri Karremans