Nieuwe Penn Authority

Nieuwe molen de “Penn Authority”

Authority, als je het vrij vertaald terug naar het Nederlands is het “Gezag” met als omschrijving, power, prestige, respect en baas zijn, al deze sterke woorden passen bij de allernieuwste aanwinst van Penn, de “Penn Authority”. Penn stapt met deze nieuwe molen en de nieuwste serie “Penn Carnage” hengels, op naar een nog hoger niveau, nog meer kwaliteit, een TOP klasse materialen en gebouwd met de aller allerbeste materialen.

De Penn Authority, pffff zelfs ik ben er een beetje stil van………. wat een prachtige molen, wat een kwaliteit, een beest een werkpaard en vooral een machine die je nooit in de steek zal laten. Hij is mooi, sterk en gebouwd voor het zware werk in Noorwegen, IJsland, maar ook voor de warme landen zoals bv Panama, Costa Rica of Madagaskar, een aantal landen uit ons programma. Toen de molen openbaar gemaakt werd heeft ie meteen een 1e prijs gewonnen op de Icast in Amerika.

Penn laat met deze molen van zich horen en laat elk merk met deze Authority ver achter zich, het begint al met de IPX8 ! Wat is nu die IPX ? Dat is de waterdichtheid van een molen, deze IPX8, van de Penn Authority, is het hoogste level wat er bij een molen te halen is. Deze molen kan een half uur onder water tot een meter diep, hiermee geeft ie aan dat is nagenoeg waterdicht is. Afspoelen ? nee joh even in een emmer zoet water onderdompelen en klaar. Deze molen is gebouwd voor het zoute water en kan alle regen en opspattend (zout) water aan, zelfs de grote golven, het buiswater, geen probleem, hij blijft binnenin droog.

Is het een lichtgewicht molen, nee dat niet, maar daar zijn andere molens voor, het is een werkpaard ! De 5500 heeft een waanzinnige Carbon drag (slip) van maar liefst 18kg. Het hele binnenwerk is gesealed, de molen heeft 13 lagers. De tandwielen zijn CWC roestvrijstaal en de inhaalsnelheid is bij een 5500 maar liefst 5.2 (91.5cm inhaalslag) ! Ondanks zijn metalen behuizing weegt de 5500 maar 660gr en de 6500 720gr wat voor zo’n beest van een molen niet veel is en dan draait ie ook nog eens als een zonnetje.

Wil je nu het beste van het beste, de hoogste klasse en een molen die je in de hele wereld kunt gebruiken voor GT, Tonijn, heilbot, koolvis en allerlei andere monstervissen, dan is de Penn Authority jou molen ! Op dit moment reeds te koop bij Robby Fish en Fauna Hengelsport.

Cordes Travel visreizen