Nieuwe serie Penn hengels

Zoals jullie wellicht al weten, Cordes Travel werkt al sinds 2009 met/voor Penn voor de ontwikkeling van dit prachtig merk. Al als klein kind viste ik met Penn en nu nog steeds. Penn ondersteunt Cordes Travel en sinds 2009 hebben we al een nauwe samenwerking. Dat dit prachtige Amerikaanse merk al zolang samenwerkt met Cordes Travel zegt eigenlijk al genoeg.

Gisteren een deel van de nieuwe Penn hengels binnen gekregen en een nieuwe klos Spiderwire multi-color gevlochten lijn. Penn heeft de serie “Battalion Solid” uitgebreid met een aantal nieuwe hengels. We kennen allemaal al wel de Penn “Carnage” serie hengels van Penn, het parade-paardje van Penn hengels voor het vissen in het buitenland, de top vd top zou je kunnen zeggen, de TOP-kwaliteit serie, de nieuwe serie “Battalion Solid” is daar een hele mooie aanvulling op. De serie heeft ook nog eens een mooie kleur gekregen, niet dat saaie zwart, wat ook wel weer herkenbaar is, maar een mooie donkerblauwe/grijze kleur.

Deze nieuwe betaalbare serie hengels is nagenoeg onbreekbaar, met deze hengels kun je elke vis aan en zal deze Battalion Solid je nooit in de steek laten, zo sterk is ie. De verschillende hengels uit de Penn Battlion Solid serie zijn gemaakt van de allersterkste materialen van Penn. De hengels zijn “full Carbon” met een 24T kern en opgebouwd uit 30T en 46T lagen/wikkelingen. De hengels zijn vele malen sterker dan welke andere Carbon hengel ook. Penn maakt gebruik van de speciale “Spiral Armor” wikkeling, waardoor de blank nagenoeg onverwoestbaar is maar toch heel slank en licht is gebleven. Deze allernieuwste ontwikkeling is nog nooit toegepast op een carbon hengel en is dus geheel door Penn ontwikkelt en gebruikt. Penn heeft hier op de EFTEX 2023 zelfs de hoofdprijs voor “Beste bootvis-hengel” mee gewonnen, dat zegt al genoeg. Tevens zijn al deze hengels in 2 delen, dus ideaal voor in de hengelkoker.

Je hebt dus een slanke lichte hengel, waarmee je elk gevecht met elke vis aan kunt gaan. Een stevig gevecht met een Mega heilbot, vette kabeljauw of een dikke koolvis is dus geen probleem, maar ook voor de warme wateren kan deze hengel de tonijnen, GT’s of dikke Roosters makkelijk aan. Op deze prachtige serie hengels staan natuurlijk ook de sterke “Alconite Fuji” ogen, dus een perfecte combinatie voor een prachtige hengel.

In de “Penn Battalion Solid Carbon” serie zijn er verschillende types hengels, ik zal de hengels opnoemen waar wij mee vissen in Noorwegen, want we hebben de “test-versies” natuurlijk al geprobeerd in Noorwegen en met succes. Wij vissen zelf voor de “Extreem lichte” visserij met de “Jig Casting” een hengel speciaal voor het vissen met een klein reeltje, wij gebruiken de “Penn Fathom Low Profile” reel hiervoor. Bij deze hengel, speciaal voor de kleine reeltjes liggen de ogen verschillend op de blank en draaien met de hengel/lijn mee.

Voor de “Extreem lichte” visserij, met een molen(tje), vissen we met de “(light) Jigging Spinning” dat is hengeltje waar we tot max 150/180gr mee vissen en dan buigt ie tot bijna in het handvat en breekt niet. De hengel is echt een waanzinnige sport-hengel die een waanzinnige actie heeft als je bijvoorbeeld vist op heilbot tot een meter, grote pollakken en koolvissen tot over de meter. Wil je actie, wil je sport ?, koop dan de “Penn Battalion Solid Jigging Spinning” voor het vissen met een kleine lichte (3000 serie) molen, bv de Penn Clash 3000HS (HS staat voor High Speed).

Voor de “lichte visserij” vissen we met de “Penn Battalion Solid Offshore Casting” een iets langere hengel voor het werpen van afstanden vanaf de boot of vanaf het land bij bv slecht weer. Deze hengel doet je denken aan de bekende Overseas Light en Heavy pilk, toppers uit de oude tijd. Alleen deze serie is nog lichter en minstens 100x sterker en nog leuker om mee te vissen. Deze “Offshore Casting” hengels zijn 2.28cm lang en zijn er in de gewichten 15-80gr, 20-130gr en 30-180gr, ideaal voor het vissen met kunstaas, waarbij een verre worp van belang kan zijn.

Voor de zwaardere visserij met wat zwaardere pilkers/kunstaas en doodaas op oa grote kabeljauwen of heilbotten, gebruiken we de “Penn Battalion Solid Boat” 12-20lb of de 20-30lb, je hebt ook de 30-50lb voor het allerzwaarste werk. Deze hengels zijn wat stugger, maar geven alsnog een prachtige actie in de lichtere klasse, ook deze types zijn nagenoeg onbreekbaar. Je hebt een slanke blank, lichte hengel, maar waanzinnig sterk en dat is wat we allemaal willen. De 30-50lb is beste heel stijf en stug, dus wil je een beetje actie is de 12-20 of de 20-30lb de beste keus.

Kortom die Penn Battalion Solid is een hele mooie nieuwe serie van Penn, oersterke (2 delige) hengels, die licht in gewicht zijn voor een hele leuke prijs. Uiteraard zijn de hengels straks te koop op de Cordes Traveldag (2 maart) bij Ahoy Hengelsport en op de Robby Fish dagen eind februari. Prijzen ? Vraag ze even op bij je eigen hengelsport-winkelier. Binnenkort meer nieuws over de nieuwe multi-color spiderwire lijn en de nieuwe molens van Penn.

Cordes Travel visreizen