Nieuws

Hallo allemaal,

Hier weer even een update, maar eigenlijk zonder groot nieuws.

Afgelopen week hadden we 29 vissers in Nappstraumen gehad en vandaag weer nieuwe groepen in Nappstraumen, Havoysund, Vega en nog een aantal huisjes. Kortom we hebben nog aardig wat groepen in Noorwegen de komende weken. De laatste groep vertrekt 26-10 uit Noorwegen, dus nog een volle bak de komende weken.

Verder nog steeds enorm druk op kantoor elke dag weer nieuwe wijzigingen, nieuwe boekingen voor 2021 en 2022 en natuurlijk de normale gang van zaken. We krijgen ook heel veel vragen over hoe wij het voor elkaar krijgen om vissers in Noorwegen én IJsland te krijgen, want maandag gaan er ook weer 3 groepen naar IJsland en allemaal netjes volgens de regels en volgens de wet. Vissers vragen zich af waarom hun visreis (zelf geboekt of via een ander reisbureau) geannuleerd is en onze groepen wel mogen reizen.

We hebben zelfs een aantal groepen die nu bij Cordes Travel hebben geboekt omdat hun andere visreis geannuleerd was bij een collega en die groepen toch echt nog wel zin hadden in een visreis dit jaar. Sorry beste vissers, wij geven onze kennis en expertise niet weg, dat is nu Cordes Travel. Ik zie wel eens advertenties van “Wij zijn de grootste, wij zijn de beste, wij hebben de meeste kennis en de meeste ervaring” zelf ben ik geen voorstander om jezelf op de schouder te kloppen, dan vinden mensen je al snel arrogant en zeker als je dan ziet dat een collega zijn groepen wél in Noorwegen en IJsland krijgt. Maar goed zoals gezegd, wij geven onze kennis natuurlijk niet openbaar, ik bedoel een 4-sterrenkok zal ook zijn recept niet delen toch ? Tja en dat kan en zal ons niet altijd in dank afgenomen worden, maar geeft niets, Cordes Travel is Cordes Travel en wij varen onze eigen koers.

Het weer was afgelopen week slecht, veel regen en veel wind, toch hebben de groepen in Nappstraumen allemaal hun vis kunnen vangen en hun 20kg visfilet mee kunnen nemen, vis zit er genoeg in de gebieden, alleen men kan niet altijd naar de stekken waar de hele grote zwemmen. Het is dan een groot voordeel dat je bij Nappstraumen en Havoysund 95% vd tijd gewoon kunt vissen, ook als het weer slecht is.

Verder eigenlijk net zoals altijd alles onder controle en een heel goed gevoel dat we alle groepen van dienst konden zijn, maar we hebben pas écht even rust na 26 oktober als de laatste groep weer veilig in hun thuisland is geland, dan hebben we pas echt even rust. Nou ja rust….. dan gaan we beginnen aan alle formulieren, nieuwe boekingen voor 2021 en 2022, de Cordes Traveldag en alles weer gereed maken voor 2021. De eerste groepen gaan begin maart naar Noorwegen, dus dat is ook al weer snel, dus echt rust of vakantie is er niet.

Zelf gaan we woensdag nog naar Noorwegen, last minute naar Nappstraumen, vanuit daar gewoon elke dag werken, maar wellicht toch ook even een paar uurtjes vissen en even genieten, al gaat het werk gewoon door en gaat de Ipad mee aan boord. We zijn dus gewoon net zoals anders te bereiken via de e-mail en telefoon, werk gaat voor. We vertrekken de 23-09 tm 30-09-2020.

Linda en Raffie

Raffie, Cordes Travel