Noordpier 12 November 2021

Goedendag allen.
Vrijdag 12-11-2021 vertrokken uit Deventer. Rond kwart voor negen in Ijmuiden daar het bestelde aas afgehaald. 200 pieren en 1 pakketje kweekzagers. Paar haken en gewichten erbij en door de tunnel naar de Noordpier!
Zelf had ik nog 100 gezouten pieren mee en een paar mesheften. Eenmaal aangekomen op de parkeerplaats was het al aardig druk. Het was prachtig weer met wind uit het zuiden ik heb liever westenwind maar tja dat heb je niet voor het zeggen. Op 1300 meter eerste plek gepakt die vrij was. Hier in drie uur tijd 2 visjes (Schar) dus dat was gewoon slecht maar wel gezellig met mijn vader. Een visser die van verder richting kop kwam vertelde dat de vis daar zat! Opbossen en gaan zei ik tegen me pa.
Dit bleek een goede keus! Eerste worp vis.
Daar een mooi plekje gevonden met lekker veel stroming erin en we vingen toen lekker soms met twee te gelijk. De hoofdmoot was Schar en af en toe een kleine wijting tussendoor! Het was weer machtig rond 7 uur in de avond gestopt. En rond de 20 visjes mee voor de pan. Het aas wat over was weg gegeven aan een visser die nog door ging. En weer terug naar het verre oosten. Dit was hem weer. Strakke lijnen en tot de volgende.
Groet E.Rodijk

E.Rodijk