oosterschelde

Dinsdag vroeg vanuit van Dixhoorn richting de Neeltje Jans gevaren met het juiste tij en op 2 plekken gevist op 24 en 30 meter. Mooie scharren, kleine wijtinkjes (22-26cm) en 5 scholletjes van 24/25 cm. Alleen de grootste 25 scharren mee, want er kwamen nog 2 dagen. Maar de hele dag nagenoeg 1-2 Bft en een grote grijze bruinvis die net niet tegen de boot aan knalde. Prachtige dag.
Woensdag, Noordenwind, met neef Haico al om 5.30 op het water ivm het tij. Begin van de dag heel veel wijting van 22-26 cm die erg vet waren voor de tijd van het jaar. Naast wat kleinere baarsjes ook 3 mooie maatse baarzen en natuurlijk schar. `s Morgens bijna alle vissen in de lip gehaakt, maar na het keren van het tij beten ze slecht. Slechts een tiental scharren en dan eindelijk 2 mooie en dikke tongen.
Donderdag eerst lange tijd de hoge golven getrotseerd en in Colijnsplaat 2 vrienden opgepikt. In verband met de harde wind en het tij maar begonnen op 15 minuutjes van de haven. Meteen een paar grote scharren, maar ook weer in het lipje. Het was erg mager en alles in de lip. Weer de opvallend aanwezige wijtinkjes, maar met 3 man en 4 hengels slechts 11 maatse scharren. De wind kwam echter al snel op de lijn van het tij en we lagen heerlijk te dobberen. Ook de terugreis met opkomend water was genieten.

Helaas is noordenwind enorm van invloed op de vangsten op de schelde. Maar het weer maakte veel goed en ook dat er nagenoeg geen boten zijn vind ik persoonlijk wel erg lekker.
Opvallend was toch wel de vele kleine wijtinkjes, die allemaal vet waren. In okotober kijken of ze dan nog terugkomen.

Helaas geen foto`s , alleen filmpjes gemaakt dit keer…..

wieger