oosterschelde

Afgelopen weekend gevist op de oosterschelde. Zaterdagmorgen om 745 het aas bij van Dixhoorn gehaald en toen de Orca meegekregen. Er waren de hele dag slechts 4 bootjes inclusief wij en allen van Dixhoorn voor Colijnsplaat…..begonnen om 10.30 met afgaand tij op 19 meter en meteen volop vis. 80% van de wijting echter 25 of 26 cm en dus allemaal terug. Slechts 3 scharren en dus na 1,5 uur verkast naar dieper water, 24 meter en gelegen tussen de 6 en 8. Daar vingen we mooie scharren en af en toe een maatse wijting. Nog even geprobeerd op 6 meter, maar dat was allemaal ondermaats. Het opkomende tij uitgevist bij de zeelandbrug op weer 19 meter , maar dat viel ons wat tegen. Hoewel einde van de dag toch 30 mooie scharren en 21 wijtingen meegenomen met twee man en twee haken per hengel.

Zondag ook rond 10.30 begonnen bij de brug, maar nu lagen er 19 bootjes incl. de Desiré van Zoetewey waar in de middag iets heel groots werd gevangen , maar wat ??
Bij afgaande tij was het weer erg goed vangen. Bij de kentering viel de vangst stil en toen de vloedstroom echt hard doorkwam vingen we ineens mooie grote wijtingen van in de 30. Na een half uurtje van die dikke wijtingen moesten we helaas retour Yerseke, maar dat was met het mooie weer geen straf en mooi de tijd alles op te ruimen en schoon te maken .
Super visweekend gehad, (nagenoeg) geen wind, veel zon en volop vis

wieger spaapen