op jacht naar Baars

Gisteravond (8 september) eindelijk weer eens lekker gevist met Niels vanuit de boot op de Oosterschelde Vanuit Wemeldinge vertrokken en een ondiepe stek gekozen en daar geankerd op 4,5 mtr water Het was nog naar de vloed en er liep een prachtig stroompje eigenlijk perfect , mooie leelopers, steekzagers en mesheften wat kan er nog mis gaan?
Alle ingredienten aanwezig die er niet altijd zijn, maar waarvan je wel afhankelijk bent nu nog afwachten of we niet veel last van groen gaan krijgen want dat kan op de Oosterschelde een plaag zijn.
De eerste 2 uur was werkelijk knudde geen enkele aanbeet het aas zat er nog volop aan bij het binnendraaien en niks geen last van groen, waar blijven ze?
Hele stukken afgevist met een steekzager onder de dobber maar ook daar geen reactie op We zijn nog een keer verkast naar een andere stek maar daar was het niet beter, ondertussen was er kentering en toch maar besloten om terug te gaan naar stek 1 om nu de eb af te vissen.
En toen waren ze er ineens 3 baarzen binnen een uur 1 onder de maat en de andere mooie vissen , maar ik zei nog tegen mijn zoon: zo kunnen ze er ineens zijn maar zo kunnen ze ook weer weg zijn en dat bleek ook zo te zijn Nog een 1,5 door gevist maar ze waren weer vertrokken het is en blijft vissen en niet altijd vangen Tegen 21.30 het anker op en de helling weer opgezocht ondanks de magere vangst toch weer genoten

Gr Tom

Tom