Overvloed

Wat een mooie tijd is het najaar om te vissen. Oké, qua weer kan het wel eens tegenvallen, maar de visvangst is over het algemeen prima. Weliswaar bestaat de vangst op de Scheldes voor het grootste gedeelte uit wijting en schar, maar je bent wel lekker bezig.
Zo ook afgelopen vrijdag weer toen Oosterschelde club de Luchtvissers weer werden verwelkomt in Colijnsplaat, om vandaar uit, na de Coronacheck, de juiste stek te gaan bevissen. Een half uurtje varen en de beaasde lijnen konden het water in.
Lang lagen ze niet of de hengeltoppen rammelden dat het een lieve lust was. De wijtingen vochten letterlijk om een haak. Maar ook de scharren lieten zich die lekkere hapjes niet altijd voor hun neus wegkapen, hoewel de wijtingen vaak wel wat sneller bij het aas waren. We hadden het tij mee, was opkomend, maar de laatste uur was de stroming zodanig, dat we maar besloten om een stukje te gaan varen, waar iets minder stroom aanwezig was. Maar ook daar werd lekker gevangen! Ook op de boot maakte het totaal niet uit waar je stond, iedereen wist een behoorlijke klus vis in de emmer te krijgen en nog meer werden retour gezet omdat ze te klein waren, zowel scharren als wijtingen. Gelukkig bleken er voldoende wijtingen te zijn die de minimale maat van 27 cm ruimschoots haalde! Iedereen was bijna tegen het einde door zijn aas heen dus dan is dat meestal en goed teken. Wat ook goed was, de gezelligheid, het weer, lange tijd zon en en prima temperatuurtje voor de 19 november. We kijken alweer uit naar 3 december , de laatste visdag van 2021 als Luchtvissers!

Willem