Paal 12 Texel

Afgelopen nacht gaan vissen op Texel. Na advies van o.a. Bob een paar weken geleden gekozen voor paal 12. Overdag bij laagwater gaan kijken hoe het strand eruit zag en waar de zandbanken zich vormde. Gekozen om recht voor de strandtent te gaan zitten. Aangekomen om 23.45 uur met laagwater rond 02:30 uur. Pieren had ik meegenomen vanuit brabant maar die waren erg slap geworden na 5 dagen in de koelkast. Ze geurden wel goed haha.
Gevist met 2 hengels, de een met dwarrellijnen en de ander met afhouders. Er stond een flinke branding maar met ZZW 3 en een lekker campingstoel kon ik goed vertoeven! Het was kraakhelder. Wat een sterren zijn er te zien zonder al die luchtvervuiling, om nog maar te zwijgen over de vele vallende sterren!!
Dan de vangst. Het was niet veel helaas. De tweede draai een klein scharretje. Mooi voor in de bek gehaakt dus weer mooi teruggezet. Niet veel later een mooie aanbeet. Ik verwachtte een zeebaars gezien de felle en harde tikken. Tijdens het indraaien zwom de vis van links naar rechts en wat blijkt… een prachtig grote bot! Ik heb hem niet gemeten maar hij weegt ongeveer een kilo. Later ving ik nog een meun en een grondel achtig visje. Net na laag water ingepakt en terug naar de warmte van het vakantiehuisje. Al met al een mooie avond!

Jochem