Paar lichtpuntjes, maar te weinig …….

De eerste dag van het wk bootvissen is voor het team van Sportvisserij Nederland niet goed verlopen. We weten wel dat we niet echt meekunnen met het zuidelijk geweld, maar alles wat we in de trainingen goed deden, lukte op de eerste wedstrijd niet echt. Een tiende plaats was ons deel, voor Luxemburg en achter Ierland. Geen verrassing toch zeker omdat de visserij op verschillende boten, waar wij als Nederlanders op stonden niet op super visrijke stekken lagen. En dan valt het niet mee om je visjes bij elkaar te sprokkelen ………. Van de Nederlanders waren Mark van Wanrooij en Pim Troost de best declasseerden op hun boot met allebei een keurige vierde plaats. Pim ving een prachtige rode poon, die met 650 gram voorlopig de grootste vis ven het toernooi is. Ook Chris van Gastel ving een vis van zeker 35 cm, maar die soort moest helaas 50 cm zijn om mee te tellen. Heel erg jammer, want dat had ons wel een stapje vooruit geholpen in de stand. Hij werd vijfde op zijn boot. Ook Eric en Frank konden vandaag geen potten breken met allebei en moesten met een zesde sectorplaats genoegen nemen.
Onze Belgische collega´s hebben het zeker niet slecht gedaan. Met een derde bootplaats en een twintigste overall individueel heeft Bram Cole een goede uitgangpositie voor dag twee en drie. Tom Groenendaels werd vierde op zijn boot. Bram had bovendien het meest aantal vissen vandaag van alle deelnemers. Veel boga´s, waardoor zijn gewicht enigszins tegenviel.
Vandaag is er gevist in een sector in de baai, niet ver van het hotel. Morgen op de tweede dag gaan we echt naar buiten met de verwachte rustige weersomstandigheden. Volgen de organisatie zal daar meer en grotere vis gevangen worden. Op het moment dat ik dit verslag schrijf zit te schrijven zijn onze jongens weer druk aan het knopen, wat onderlijnen te veranderen om morgen de grotere vis te belagen. Dat wordt wel een stuk verder varen met als gevolg, dat de uitslag ook wat later opgemaakt kan worden met ook weer als gevolg een later insturen van het verslag.
Zo proberen we in ieder geval nog een stapje omhoog te maken en met een goed gevoel het toernooi verder te zetten!
Bij de landen staat Italië aan de leiding, voor Frankrijk en Kroatië. Dat gaat nog een heel spannende strijd worden om plaats twee en drie, want Italië is eigen lijk oppermachtig. Ook Spanje mag nog niet afgeschreven worden voor het podium, want zij verloren maar enkele klassementspuntjes! Individueel heeft Paolo Volpini de voorlopig eerste plaats ingenomen voor zijn landgenoot Marco Polignano. De Sloveen Nik Kocjancic staat derde.
Morgen weer nieuwe, hopelijk betere berichten!

Henri Karremans