Penn Clash II 5000

— Penn Clash II 5000 —

Al méér dan 12 jaar werkt Cordes Travel visreizen samen met het wereldberoemde merk Penn. Samen ontwikkelen we hengels, molens en daarbij testen we kunstaas voor Berkley en lijnen voor Spiderwire.
De samenwerking met deze vooral Amerikaanse merken is op basis van vertrouwen, professionaliteit en kennis. Cordes Travel visreizen en Penn, Berkley en Spiderwire passen dan ook echt bij elkaar en samen hebben we al heel veel vissers mogen helpen hun droomvis te vangen, door een goede visreis met de juiste betaalbare materialen aan te bieden. De vissers weten dat ze op Cordes én Penn kunnen vertrouwen. Voor ons een eer dat zulke grote merken Cordes Travel zien als een goede partner.
Wij vissen soms al met lijnen, molens, kunstaas en hengels jaren vóór ze in de winkel te koop zijn. Wij geven dan onze op en aanmerkingen, testen de verschillende materialen en komen met advies en veranderingen. 🧐 Verder is onze “taak” om de materialen zo slecht mogelijk te behandelen. Molens niet schoonmaken, niet onderhouden, flink draaien, slip helemaal dicht en ga zo maar door. Hengels tot het uiterste buigen, laten werken als een paard en de grootste vissen mee vangen. Kortom we mogen de materialen “mishandelen” want dan pas kan Penn zien hoe de materialen zich houden. Na 1-2 jaar gaan de molens terug en wordt er gekeken hoe ze eruit zien.
Zo is een paar weken geleden de Berkley Powerbait sandeel in de verkoop gekomen, die wij al 3 jaar geleden getest hadden en hebben helpen ontwerpen. Deze nieuwe sandeel met twister-straat zal de grote concurrent vd beroemde sandeel worden (bekend bij de Noorwegen en IJsland vissers).
Gisteren kregen we het resultaat binnen vd Clash II 5000, ook deze molen hebben we een paar jaar geleden al getest en is echt een plaatje geworden😍. In mijn mening de mooiste molen, qua uiterlijk in het Penn programma op dit moment.
Deze nieuwe Clash II is lichter geworden, stoerder en vooral sterker ! Ook deze Penn molen heeft weer een HT-100 slipsysteem met Carbon slipplaten. Deze Clash II is voorzien van een “Clutch Armor system” wat de tandwielen en het binnenwerk eigenlijk waterdicht en beschermd houdt tegen het zoute water.
De vissers die hem al hebben gezien en gevoeld in de winkel konden niet geloven dat wij met deze “kleine” molen op de grote en dikke kabeljauwen en heilbotten vissen. Yep, we vangen hier gerust kabeljauwen van 25+kg mee, vanaf 100m diepte en met 500gr lood (indien nodig) maar ook een heilbot van 2m kunnen we aan met deze molen.
Heel veel vissers hebben bakbeesten van molens bij zich, soms groter dan dat wij in Panama gebruiken voor de Tonijn, Sailfish, Marlin enz enz. Wij vissen in Noorwegen met een 5000 of 5500 model en héél soms een 6000 model en dat is groot genoeg !
Wil je een “snelle” versie van de Clash, dan is er de “Rode Clash” die staat voor HS, een Clash II HS, met rood-accenten, is voor de snelle visserij op bv koolvis en pollak, de letters “HS” staan voor High speed. Deze HS is er tot maximaal de 4000 serie.
Op zo’n 5000 molen spoelen we +/- 300m gevlochten “Spiderwire Smooth 8” 25 of 30/00 op, dus voldoende lijn voor Noorwegen en IJsland. Ga je dieper vissen, kun je een serie groter nemen, de 6000 of 6500 serie. De Clash II 5000 is de grootste in de Clash II serie, wil je een grotere molen kies je voor de Spinfisher of Slammer.
Zoek je nog een sterke, licht en stoere molen voor bv Noorwegen of IJsland waar je op kunt vertrouwen, die je niet in de steek laat en waar je een goede garantie op krijgt, kies dan deze Clash II 5000. Uiteraard te koop bij Robby Fish in Wommelgem (B), Ahoy Hengelsport Rotterdam en Fauna Hengelsport in Raamsdonksveer.
Wij zijn weer blij met deze prachtige molen en gaan net als alle andere molens hier weer de mooiste en dikke vissen mee vangen, zonder dat we hoeven te twijfelen of de molen het wel aan kan.

Cordes Travel visreizen