Penn Havoysund Festival dag 1

Hallo allemaal,

Vandaag was de eerste visdag vh Penn Havoysund Festival 2023. We zijn met 36 vissers en hebben 12 boten waar we elke dag het water mee op gaan, de grote 23.5ft Arronet boten met 150pk én twee grote schermen voor navigatie en dieptemeter/fishfinder, de meeste boten hier in Havoysund hebben maar één scherm.

Daar we een grote groep zijn en we op tijd willen aankomen, hebben we met z’n allen gekozen voor een overnachting op de heenreis, normaal kan deze reis ook op 1 dag. Dinsdag vertrokken van Schiphol naar Oslo, daar op het vliegtuig in een prachtig hotel een overnachting met een lekker ontbijtbuffet. Daarna op het gemakje door de douane en met het vliegtuig naar Alta. Iedereen had zijn koffer, dus iedereen blij, niets aan de hand. Met een touringcar naar Havoysund en daar kwamen we woensdag aan. Gisteravond ook meteen het Noorderlicht gezien.

In de avond een meeting met de visgidsen, daar kregen we allerlei informatie over de boten, huisjes, visserij en stekken. Vandaag (donderdag) was het dan zover, vissen !!! Rond 09:00 met 12 dikke boten het water op, mooi weer, weinig wind en zonnetje. Af en toe een klein buitjes, maar bijna de hele dag droog en zon, de wind viel erg mee.

Doel was gericht om op heilbot te vissen, dan heb je geen aantallen natuurlijk. We hebben nog niet alle aantallen, maar we hebben er volgens mij ene stuk of 10. Zee waren heel agressief vandaag want er zijn er best wat verspeeld, ook wij hebben er zeker 3 gemist, waarvan 2 hele grote ! Ook Wendy, de 2e dame op deze visreis, heeft een mooie verloren, net niet goed doorgebeten.

Verder werd er ook wel wat kabeljauw, lom, makreel, koolvis en schelvis gevangen, kortom een hele leuke eerste dag van dit Penn Havoysund Festival. In ieder geval veel blije gezichten en dan vooral bij die groepen die voor het eerste in Noorwegen zijn om te vissen, zij hadden een geweldige eerste dag. Vanavond de meeting en dan bespreken we de dag van morgen en gaan we naar de hemel kijken of we het Noorderlicht weer zien, net als gisteravond.

Tot morgen !

Cordes Travel visreizen