Penn Havoysund Festival dag 3

Wat een prachtig weer, geen wind, volle zon, blauwe hemel en gladde zee, wat wil je nog meer ? Nou…. Wat meer kabeljauw, helaas lagen volgens mij alle kabeljauwen te zonnen op de rotsen of een zandplaat want ze waren niet thuis vandaag. We konden de open zee op, zelfs naar de verre stekken ter hoogte vd Noordkaap, maar ze wilde niet bijten !

Of de reden het mooie weer was, heel veel kleine koolvis in het water of wellicht iets anders, het was voor de kabeljauw een taaie dag. Sommige groepen hadden wat meer geluk en zij konden hun kistje wel vullen met wat mooie kabeljauw tot een meter.

Heilbot ging goed vandaag, eindelijk een paar grote heilbotten erbij. Vrijdag waren er 18 heilbotten gevangen en gisteren zaterdag zijn er 19 heilbotten gevangen. De grootste heilbotten waren 108, 115, 140, 141, 148, 148, 152 en nog eentje van 152, dus 8 heilbotten boven de meter ! Bart voert nu het klassement met zijn 152cm heilbot. Bart en zijn vismaat zijn voor het eerst in Noorwegen om te vissen en dan deze vangsten maken hem een blije visser.

Vandaag weer een dag met weinig wind, maar helaas is de zon ook vertrokken, ziet er tot nu toe nog bewolkt uit. De komende dagen zou het iets meer gaan waaien en regenen, maar goed we zien wel. De sfeer is goed, de groep is gezellig en iedereen is blij, dus we kunnen nu al spreken van een geslaagd Penn Havoysund Festival.

Ps ik hoop zsm nog meer foto’s te krijgen, maar deze groep is niet zo vd foto’s sturen volgens mij…..hahaha.

Cordes Travel visreizen