Penn Havoysund Festival visdag 2

Wat een dag !! Volle zon en vanmiddag bijna geen wind. In de ochtend wat wind en oude golven en daarna werd het met het uur beter en beter, zelfs glad water en volle zon. Aan het einde vd dag zag ik aardig wat rode gezichten vd zon.

Er werden weer mooie vissen gevangen, gisteren hadden we 17 heilbotten bij elkaar en vandaag weet ik het nog niet, maar minstens 15. Zijn geen mega aantallen, maar we zijn er wel heel erg blij mee. Een aantal vissers waren extra blij, oa Wendy die vandaag haar eerste heilbot ving, 2e dag vissen in Noorwegen, eerder nog nooit in Noorwegen gevist en dan een heilbot vangen.

Erik van dezelfde groep verbrak zijn record van gisteren met een weer iets grotere heilbot. De grootste heilbotten zijn helaas verspeeld, er hebben echt een aantal hele dikke grote heilbotten aan de haak gezeten, maar helaas. Zelf verspeelde ik ook een hele grote, gewoon omdat de haak wellicht niet goed vast zat, dat hoort ook bij het vissen. Grootste vd dag was 130cm, tot zover we nu weten, later op de avond weten we de juiste aantallen.

Verder ook een paar leuke koolvissen en kabeljauwen en een paar prachtige zeewolven. Kortom wederom een hele mooie zonnige dag met weinig wind in Noorwegen. Dus zo zie je maar dat september ook een prachtige vismaand kan zijn, met het weer kun je ook in mei of juni pech hebben.

Nu snel naar de meeting, elke avond komen we bij elkaar om een potje te ouwehoeren en de dag van vandaag en morgen te bespreken. Ook de visgidsen zijn aanwezig en zullen raad, daad, tips, stekken en advies geven, gisteren een prachtige informatieve lezing van Douglas gehad waar iedereen weer veel van geleerd heeft.

Morgen nieuwe dag en nieuwe kansen met weer goed weer !

Cordes Travel visreizen