Penn Nappstraumen Festival 1e visdag

Hallo allemaal,

Hier het eerste bericht vh Penn Nappstraumen Festival. Gisteren (woensdag) vertrokken uit Amsterdam en via via naar de Lofoten gevlogen waar we dezelfde dag aankwamen. We hadden de meeste koffers meteen en een aantal koffers kwamen later op de avond, maar iedereen had zijn koffers en koker uiteindelijk. We zijn met 28 vissers, helaas moesten 2 vissers vanwege omstandigheden thuis annuleren.

Gisteravond de meeting, alles doorgenomen, bootcontracten getekend, warmte-pakken uitgedeeld en boten en apparatuur uitgelegd en daarna was het hengels klaar maken. Twee groepen zijn nog even wezen vissen, de andere groepen zijn op tijd gaan slapen. Vanmorgen (donderdag) de eerste visdag om 09:00 op de steiger en met z’n allen naar de “Noord” de open zee op. De golven waren hier en daar best nog flink en kort en door de stroming en wind, was het best een “leuke” rit naar de beste stekken.

Eenmaal op de stekken had ik meteen beet, mooie koolvis van 102cm en meerdere hele leuke kabeljauwen, ook rond de meter. Binnen een uur hadden we makkelijk 2 bakken vol kunnen vissen met dikke koolvis en kabeljauw, maar wij nemen geen vis mee terug, dus C&R (Catch and release). Ook de andere groepen hebben veel vis gevangen, 2 grote heilbotten verspeeld en PR’s verbroken.

Het is een hele gezellige groep met deze keer alleen vissers uit Nederland, normaal hebben we ook altijd wel een groep Belgische vissers, deze keer niet. Kortom zonnetje, vissen op open zee, mooie vissen en iedereen blij, meer kunnen we toch niet wensen ?

Groetjes vanaf Nappstraumen Lofoten, (het échte Nappstraumen Camp) !
Linda en Raffie

Penn Festivals >>>

Cordes Travel