Penn Nappstraumen Festival visdag 3

211cm heilbot Nappstraumen Festival

Pfffff wat een dag vandaag (zaterdag 10-06) !! Volle zon, blauwe hemel en een gladde zee ! Wat een topdag, wat een geweldige dag en wat een vis, er was enorm veel vis, allemaal richting of over de meter !! Dikke kabeljauwen, grote koolvissen, prachtige pollakken, schelvis, lom, leng, schol, schar en uiteraard heilbot !!

Er zijn vandaag meerdere heilbotten gevangen, 90, 95, 111, 116 en de grootste 211cm !! Wauwwwww wat een beest een prachtige heilbot van 211cm, geschat gewicht volgens de tabel van 127.5kg. Gevangen een een lichte hengel die men van Cordes Travel cadeau heeft gekregen (sportvispakket) Het was de Penn Rampage Light Pilk 80-120gr die dit zware beest naar boven kreeg.

Tja en dan zie je toch wel dat de vis er wel degelijk zit, alleen willen ze soms wel en soms niet bijten. Maar als je dan ziet dat sommige groepen meer dan 200 vissen hebben gevangen (zwemmen allemaal weer) en daarvan 90% boven de meter dan blijkt toch wel dat Nappstraumen echt een TOP accommodatie is. De stekken lagen allemaal tussen de 30 en 45 min. varen, sommige stekken zelfs dichterbij.

Ivm het hele slechte weer morgen (zondag) veel wind en veel regen, zijn er vandaag 3 visgidsen mee op de boten geweest en dan merk je wel het verschil dat die visgidsen echt weten waar de beste stekken zijn en wij natuurlijk ondertussen (na 15x Nappstraumen) de stekken ook wel kennen.

Het leuke van zo’n Penn Festival is dat er alleen maar NL-ers en Belgen aanwezig zijn, wij (Linda en Raffie) de hele reis op land en op zee begeleiden en we 2 of zelfs 3 visgidsen hebben, dus je kunt er veel leren en krijgt veel tips. Daarbij is het nog eens beregezellig en helpt iedereen elkaar, ondanks dat bijna niets moet en bijna alles mag. Je hebt je eigen huisje met je eigen groep op je eigen boot en je mag vissen waar je wil.

Wij hebben voor het Festival van mei nog 1 huisje vrij en het Festival van juni nog 2 huisjes, dus wil je volgend jaar mee ? Wees er dan heel snel bij !

Kortom een prachtige 3e dag van het Penn Nappstraumen Festival juni en vooral allemaal blije en zeer tevreden gezichten, we krijgen ook elke dag complimenten over ons reisbureau en de organisatie en dat is natuurlijk de kers op de taart voor ons.

Groetjes Raffie

Raffie