Perfecte visdag op de Oosterschelde.

Op zondag 20 december 2020 met 2 bootjes van Van Dixhoorn wezen vissen even ten westen van de Zeelandbrug. Ons oorspronkelijke plan was te gaan vissen bij de Goese Sas vanwege goede vangsten eerder dit jaar. Van Dixhoorn raadde ons echter aan om toch door te varen naar de Zeelandbrug omdat daar op dit moment goed Schar en Wijting gevangen werd en het tij perfect was.
Uiteraard passeerden wij de Goese Sas, evenals de daar nieuwsgierig kijkende koppen van een tweetal zeehonden. Tevens waren er werkzaamheden bezig in de buurt van onze beoogde visstekken dus zonder weemoed doorgetuft naar de brug.
Daar aangekomen even een paar rondjes gevaren om het juiste hellinkje te vinden en de boot geankerd. Op gepaste afstand van nog 3 visbootjes.
Hengels ingeworpen en met 3 minuten draaide Tigo zijn eerste hengel al in met 3 vissen aan de haak. Eigenlijk ging het zo wel de hele dag door, zelden een draai zonder vis, alleen tijdens het stilvallen van de stroming was het even slecht maar die tijd werd nuttig gebruikt voor de lunch. Onze bootjes waren ondertussen op het opkomend tij gedraaid dus de hengels konden er weer in. We hebben nog 2,5 uur doorgevist en ik mag zeggen dat het lekker vissen was. Het tweede bootje, met de andere helft van het viertal, lag circa 70 meter van ons vandaan en blijkbaar zaten wij net even wat dichter op een hotspot dan zij, maar ook Joost en Frank waren uiterst tevreden over de vangsten.

Nog even wat wetenswaardigheden:
Buitentemperatuur 11 graden.
Zeewater 13 graden.
Ankerdiepte 18 meter.
Het weer; windkracht 3-4 ZZW, droog en lichtbewolkt.
Onze boot vangst: 110-120 in totaal, 10 maatse Wijting ( 2 van 30cm) en 31 vette Scharren.
Aas : Pieren en Zagers. Op de zoute zeepieren (eerste keer voor ons) hebben we praktisch niets gevangen.
Onderlijnen: Van alles. Schar voornamelijk toch op de afstandhouders en de grotere Wijting op de dwarrellijnen.

Rond 15:30 het anker opgehaald en weer terug naar Yrseke.

Iedereen fijne feestdagen en een visrijk 2021!

Haico

Haico Spaapen