Pim Troost wint Masters Bootvissen 2019!

Het zat de tien bootvissers, die zich op het Nederlands Kampioenschap 2019 geplaatst hadden voor de Masters, dit jaar niet echt mee. Was het de vorige week al niet mogelijk om naar de goede stekken te varen, afgelopen zondag stond er zelfs een stormachtige wind met serieuze zware windstoten. Er zou eigenlijk gevaren worden vanuit Vlissingen, maar daar voer op afgelopen zondag geen enkele boot uit! Schipper Ludo, van de “Marie-Louise, durfde het wel aan om de wedstrijddag op zijn boot te laten vervissen, maar dan wel op de Oosterschelde. De regen en wind geselden de deelnemers in de eerste periode, maar gaandeweg de dag verminderde de golfhoogte een beetje en het werd droog! Alleen in het laatste uur van de laatste periode liep de golfhoogte weer op met het naderen van de volgende depressie, waarvoor het KNMI zelfs code “geel” instelde. De visvangst was niet geweldig, maar in alle periodes hebben alle deelnemers vis gevangen! Voornamelijk schar en wijting, maar ook enkele botten!
De eerste periode startte nog in het halfdonker met de al eerder geschetste slechte weersomstandigheden. Maar al snel werden de eerste visjes gevangen. Aan de door Eddy op den Brouw van hengelsport Oosterschelde geleverde zeepieren, zagers en mesheften. Albert Leeuwis opende zelfs met een doublet. Het werd een spannende periode, want de vangsten van de deelnemers ontliepen elkaar niet veel. Het was Louis van Bommel die met de winst aan de haal ging aan bakboordkant, voor Albert Leeuwis en Angelo Hense. Aan de andere kant van de boot won Sjaak Verburg, voor Pim Troost en Arjan Stelwage. De vangsten waren in de eerste periode dermate teruggelopen, dat schipper Ludo het raadzaam achtte om de boot te verleggen naar wat dieper water. De tweede periode werd er aan beide zijden van de boot weer wat meer vis gevangen. In het begin wat wijting, die voor 2 punten tellen, maar al snel verdwenen die roofzuchtige beestjes en was het sprokkelen voor wat scharren. Angelo Hense won de bakboordkant, voor Frank van Schilt en Louis van Bommel, terwijl Pim Troost opnieuw scoorde, nu met een eerste plaats voor Ernest Ripson en Sjaak Verburg.
De laatste periode moest de beslissing gaan brengen! Het klassement was zodanig opgeschud, dat er nog veel kanshebbers over waren om hoog te eindigen op de Masters en zo in de ploeg te komen voor de Nationscup van 2021. Voor 2020 is er immers al een team bekend! Met het keren van de getijdenstroming kwam de “Marie-Louise” tussen wind en getij te liggen en dat maakte het vissen er niet gemakkelijker op. Aan bakboordzijde liep Remco Geuze stilletjes weg van zijn concurrenten. Die bleken aan het einde met drie man vier scharren de man te hebben en dat leverde hen alle drie een tweede plaats op. Angelo Hense bleef slechts één visje achter en werd laatste aan die zijde. Eric Goossens was op het kontje van de boot terecht gekomen aan stuurboordzijde en won overduidelijk zijn kant van de boot. Pim Troost toonde nogmaals aan in vorm te zijn en pakte opnieuw, net als in de eerste periode, een tweede plaats. Ernest Ripson werd derde. Maar hoe zouden deze uitslagen de totaaluitslag veranderen? Met maar vijf klassementspunten op deze derde “Masters” wedstrijddag, steeg Pim Troost met stip naar plaats één, Sjaak Verburg werd tweede, terwijl de leider na dag twee, Ernest Ripson, de bronzen plak in ontvangst mocht nemen. Voor de overige twee plaatsen in het Nationscupteam zaten de deelnemers heel ook heel dicht bij elkaar. Remco Geuze had weer één punt voorsprong op een drietal concurrenten, Frank van Schilt, Louis van Bommel en Albert Leeuwis, en werd vierde. Van het vernoemde drietal had Albert de meeste stuks vis gevangen op de drie wedstrijddagen, in totaal 111 stuks, en maakte zo de ploeg compleet! Sneu voor Frank, die zesde werd met 105 vissen en natuurlijk ook voor Louis (zevende met 104 stuks), maar ook zulke dingen horen bij deze sport! Een competitie, die sportief door alle deelnemers gestreden is en gelukkig uitgevist kon worden, ondanks de mindere weersomstandigheden …………….

Henri Karremans