Prima weertje

Goedemorgen.
Afgelopen vrijdag 9 eindelijk weer eens een dag gepland om te gaan vissen vanaf de dijk. En wat een geluk, vandaag de beste dag van de week. het was de afgelopen dagen alleen maar slecht weer geweest en de rest van de week zal het ook weer slecht zijn. Locatie bij de benzinepomp tussen Harlingen en Zurich.
Eerst om aas geweest bij de bekende hengelsportwinkel in Zurich. Omdat ik niet zo vaak ga te zeevissen kwam ik er daar achter dat het aas door omstandigheden is vervangen door geimporteerde kweekzagers in een klein bakje. Waar ongeveer 15 zagertjes inzitten. 2 doosjes gekocht voor 16 euro vind ik dit helaas niet echt goedkoop.
Op naar de dijk. Aangekomen is het water net aan het opkomen en hebben we rustig de tijd om alles een beetje in orde te maken en een bakje koffie te drinken.
We vissen het opkomende tij en de vis werkt aardig mee. In 4 uurtjes tijd heb ik een 30 tal scharren mogen vangen waarvan er een stuk of 5 terug zijn gegaan die ondermaats waren. Verder mooie dikke vissen erbij. Op het stukje waar ik viste zaten we met 6 personen te vissen en een ieder ving z’n visje wel. Vandaag (zaterdag 10 oktober) lekker genieten van de gevangen vis.
Gr. Willem

Willem