Record zeebaars Noordpier Wijk aan Zee 23-08-2020

Een
Gezamenlijk vangstberichten van twee vrienden die toch heel wat uren op de pier hebben gemaakt. We waren ff bang dat de pier dicht was door de wind, maar deze was gelukkig open. Eerst even rond de kop, binnenkant, buitenkant, tussen de blokken met een dobber…niks nada.
Ik keek in me krantje en had welgeteld nog 8 zagers over. Op de terugweg richting parkeerplaats toch nog even bij het restaurantje geprobeerd. Er stond lekker stroming waardoor je dobber tientallen meters de kant kon afvissen.

Turend naar me lichtje in het donker op de top van me dobber zag ik hem ondergaan….paar meter en hij kwam weer boven….daarna weer onder en hij bleef onder. Rustig blijven, niet aanslaan want het is een cirkel haak, de vis haakt zichzelf. BAM, weerstand, en hoe. Me spinhengel ving de klappen op, slip deed zijn werk, Glen had het net gereed en het was echt en beer. Na 17 minuten vechten lag hij op de kant …wat een beer, 93 cm!!!! DRIE EN NEGENTIG CENTIMETER ZEEBAARS mensen. Foto gemaakt, meetlint er naast, nog even in me hand gehad want zo een zware zeebaars vang je een keer in je leven. Inmiddels sport visserij Nederland gemaild met beeldmateriaal, filmpjes en foto’s van het vangen en meten. Dit moet een NL record zijn.

Ferdinand & Glen