Risoyhamn met de vlieghengel

Hoi Raffie

Dat klopt hoor Raffie, maar wij vinden dat het zoeken naar die ene grote veel meer tijd kost dan het vangen van 10 wat kleinere. Het is maar waar je voor kiest.
Gisteren was een aparte dag. Prachtig weer en flinke aantallen mooie vissen.
Op een gegeven moment konden wij een school – het bleken later haringen – volgen die werd opgejaagd door grotere rovers.
Uiteindelijk werd de school een ondiepte – ±10 meter – opgedreven waar sterns en meeuwen er flink op aanvielen.

Wij uiteraard ook met mooie koolvissen 90/100 cm en flinke gullen ±100 cm het slachtoffer van werden. Nou ja ze gingen weer terug dus zo erg was het niet.
Marco had inmiddels zijn vliegenhengel – Aftma 7 – uitgepakt om eens met de haringen te gaan stoeien!
Dat was mis de koolvinnen grepen de 20 grams streamer alsof ze dagen niet hadden gegeten. Dat kostte hem elke keer een kwartier, met flink wat zweetdruppels, maar prachtige sport.
De grootte was nog niet eens spectaculair ±50 cm maar wat zijn die vissen sterk op zo’n vliegenlijntje!!!

Meerdere keren volgde een grote gul de gehaakte koolvis, die soms ook werd gegrepen en de tanden stonden er soms in…
Ik was dan ter plekke om een flinke shad te laten zakken en die grepen de gullen dan ook meteen. Ook op mijn 60 grams spinhengel had ik de nodig moeite om de gullen ± 10 kilol gemiddeld – de baas te worden.
Uiteindelijk werd er eentje geland van zo’n 13 kilo die de grootste was voor die dag. Ook aan de vliegenlijn kwam er na een heel gevecht eentje binnen die de moeite waard was.

Het feest duurde toch zo’n twee uur waarna we behoorlijk uitgewoond waren. Er waren een stuks of zes/zeven vissen die het niet haalden na een uitputtingsslag die moesten we om vier uur vannacht nog wel even fileren.
In de prachtige fileerruimte zagen we veel kleine vis, maar ook een mooie heilbot van ±120 cm die gefileerd werd. Jammer van de mooie vis…

In de hitte van de strijd zijn toch nog een paar foto’s gemaakt die ik hierbij meestuur. Als er meer te melden is hoor je het wel, maar er komt nu een dag of twee slecht weer aan, dus dat wordt even uitblazen.

Accommodatie Risoyhamn >>>

Arie en Marco