Rotterdam

2-01-2020 Eerste vis dag van jaar ,Haven Rotterdam
het nieuwe jaar is begonnen en daar hoort een nieuwe visdag ook weer bij.
Ik ben naar Rotterdam gegaan,eerst even rond gevraagd hoe de vis het daar doet,voor ik er heen ging. Anders woord het Maassluis dacht ik. er werd mooie wijting toch weer gevangen ,en mooie bot. Maar wel gek hoor het zoutgehalte was erg laag,zeg maar gewoon zoet. Dat maak voor de bot niet uit,maar wel voor de wijting. Maar de hengels lagen zo rond half 12 toch in richting haven aan de over kant waar weer hard werd gewerkt . Het eerste half uur nog geen tikken te zien op me toppen. ja hèhè eindelijk na 3 kwartier een paar kleine tikjes ,even later op gehaald . Een botje was de klos. Even later zat de beet bij mijn er goed in,wijting yes ze zijn er weer, geen super grote ,maar vis is vis. Even later een echte dreun op me stok,zo een wijting van 29 cm yes. De beet zat er goed in. Even de video,s en foto,s door gestuurd naar vis vrienden. En even later kwam Ted met ze spullen er aan. altijd gezellig zeg ik maar.
Ted zag dat ik nog wijting ving en een bot en een wijting en een bot.
De beet was er later er helemaal uit,kwam dat Ted er bij was dat ze geschrokken van hem zijn?nee was ook nog eens doodtij. zelf ben ik er rond 4 uur mee gestopt. Maar mijn teller stond wel op 15 vissen. Niet slecht dacht ik in het beging van het jaar toch.
Ik had 2 mooie wijting de rest was klein en 2 mooie boten de rest ook ondermaats. Ted die later kwam ,zo ver ik weet had helaas niks. Hij kwam net op het slechte moment denk ik.
Maar we hebben wel lol gehad samen zo.
Volgenden week op zondag gaat ik met me maat John weer. Waar weet ik nog niet.
Aas zagers Pierre
Jack

jack