Rozenburg Landtong

Zaterdag met mijn vader naar de scheurhaven op de landtong geweest. Missie: zoveel mogelijk soorten vis vangen.

‘S ochtends met laag water eerst wat steurgarnalen geschept. Hier kwam regelmatig een kleine botervis mee en een enkele stekelbaars.

De scheurhaven zelf zat helemaal vol met kleine wijting en steenbolken. Je lood lag nog niet op de grond of je voelde ze al bijten. Op de bodem allemaal wijting en iets hoger langs de kade zaten de steenbolken. Dat is eventjes leuk vissen, maar na 20 mini wijting hoop je toch op iets anders. Zelfs op 20cm water tussen de stenen wisten ze je aas te vinden. Grondels en andere soorten kregen de kans niet…

Met opkomend water overgestoken naar de waterweg. Een hengel met aas een meter of 30 uit de kant en met een kleine spinhengel proberen een fint te vangen. De fint liet het afweten, maar een goede rammel op de andere hengel maakte dat ruimschoots goed. Een schitterende goudbrasem had de zager gevonden. Hier wilden we er wel meer van, maar alleen nog twee zeebaarsjes hierna.

Met hoog water afgesloten in het Calandkanaal. Ook hier veel kleine wijting en nog meer krabben. De kleine wijting kwam vaak aangevreten omhoog. Moet een flinke chaos zijn op de bodem met zoveel kleine vis en krabben. We hadden de hoop op iets leuks al opgegeven, maar er kwam nog een mooie zeebaars mee, die de kleine wijting tijdens het binnendraaien niet kon weerstaan. En op het einde nog een mooie schar.

Heerlijk uitgewaaid (en natgeregend) en veel en gevarieerd gevist. Topdag.

KvS