Rustig uiteinde?

De laatste visdag 2020 van de Luchtvissers stond weer op de agenda. Hopelijk ook de laatste onder de ingestelde Corona maatregelen, hoewel deze door Joop en Marina Zoeteweij zeer nauwkeurig werden nageleefd, zodat we op een veilige manier toch konden vissen. Het waren de laatste weken echt prima visdagen op de Oosterschelde. Afgelopen week hebben we ook al goed gevangen en ook vandaag was het niet anders. Mooie wijtingen afgewisseld met mooie scharren, maar natuurlijk ook heel wat die (ver) onder de maat waren en dus terug het zilte nat werden gezet. We hadden deze keer ruimte genoeg door nogal wat afzeggingen en werkverplichtingen, zodat de meeste met 2 hengels konden vissen. En dan begint het af en toe echt op werken te lijken. Maar goed dat is altijd nog beter als een uur lang naar een niet rammelende top zitten kijken. Aan het eind van de dag had een ieder een aardig zooitje vis op de kant met waarbij de maatse wijting in de meerderheid was.
We konden het jaar dus weer positief afsluiten en gaan volgende jaar weer proberen er een echte competitie van te maken.
Rest mij nog wel een kleine opmerking te maken. Ik probeer altijd een kort verslagje te schrijven, maar zie helaas heel weinig vangstberichten staan, terwijl ik wel heel veel vissers bezig zie, met hun( onze) geliefde hobby.
Kom op medevissers, laat ook eens wat van jullie horen. Is altijd leuk om te lezen. Zo moeilijk is het niet en veel tijd kost het ook niet. Laat dat nu eens een goed voornemen zijn voor 2021! Wens u allen goede dagen en keep safe!

Willem