Scharrenbal op de Noordpier

Zondag 23/01 om 9:00 uur de pier opgegaan. Het weer was rustig, weinig tot geen wind, geen neerslag en dus zaten er al veel vissers voornamelijk voor bij de bocht. Mijn vriend en ex-collega van de sportvisacademie Ivo Walvis en ik vonden onze residentie na 1000 meter erbinnen no time vlogen de onderlijnen met prachtig vers aas richting het noorden te weten; de Noordzee.
Het was om 07:00 uur hoog geweest en wij visten met afgaand tij.
Om de haverklap trokken de toppen vn onze hengels wat krom en daardoor lagen er binnen enkele minuten de eerste scharren, maar zeker ook scharretjes, op de kant.
De kleintjes moet je met veel voorzichtigheid onthaken en dan opnieuw het ruime sop laten kiezen. De grotere verdwenen in de emmer.
Onze Aziatische buurvrouw rechts van ons en twee buurmannen overkwam exact hetzelfde.
Kortom, een lekkere dag met een aangename temperatuur, zachte westenwind en later zuidenwind, de stank en de uitstoot van Tata trok aan ons voorbij en ondertussen hadden we samen 30 mooie scharren en wat later in de middag nog een paar meuntjes en twee mooie wijting rijker, vertrokken we rond 15:30 uur van de pier naar “By sea”. Een mooie dag alhoewel het meer een scharretjesbal was …

Frans den Hartog