Scheur 2 Maassluis

Eigenlijk had ik gisteren afgesproken (woensdag 3 november) om met mijn vismaat Nico Machielse te gaan vissen in Zoutelande maar helaas was hij zodanig ziek dat hij zich afmeldde en aangezien ik ’s avonds geen zin had om alleen op het strand te staan hebben we deze vistrip maar gecancelled.
Ware het niet zo dat mijn andere vismaat en broer van Nico Machielse, in dit geval Jan Machielse mij een berichtje stuurde dat hij vandaag naar Maassluis wilde gaan om daar eens te kijken of de wijting er al zat. Daar ikzelf nog nooit in Maassluis had gevist en graag eens op een nieuwe visstek wilde gaan zei ik dat ik met hem daar wel naar toe wilde gaan.
Omstreeks 14.45 uur zou het hoogwater zijn en we waren er, na veel fileleed, omstreeks 10.00 uur. Gauw 1 hengel klaargezet en wachten maar. Het begon slecht want bij mijn eerste indraai brak mijn lijn halverwege dus weg onderlijn. Hoewel…..Jan haalde ook voor de eerste in en hoe toevallig ook, hij had mijn onderlijn te pakken waarin een wijting en een steenbolk zat. ( geluk bij een ongeluk dus en nog bedankt Jan)
Hoe ging het verder, wel bijna bij iedere draai zat er wel vis aan, dus gauw een tweede hengel erbij gelegd en zoals gezegd met regelmaat kwamen er mooie wijtingen en een enkel steenbolk naar boven.
Omstreeks 14.00 uur begon de stroming in het water te veranderen, er kwam een gierende stroming van rechts naar links, geen enkele aanbeet meer en helaas werden de nodige onderlijnen verspeeld, ook mede door het vuil dat los of meekwam.
Na overleg besloten we omstreeks 14.30 uur te stoppen met vissen, je kon amper je lijn naar de kant halen en dus vonden we het allebei wel prima.
De eindstand, ikzelf had 24 stuks totaal waarvan 19 wijting en 5 steenbolk en Jan (misschien dat ik er een paar vissen naast zit) had er ongeveer 12, ook wijting en steenbolk.
Maassluis, scheur 2, een leuke en mooie stek, auto lekker dichtbij, wel vissen met liftlood en zo goed als zeker voor herhaling vatbaar.
met vriendelijke visgroeten,
Johan Frijters

Johan Frijters