Scheveningen-Noord: stroming, golven en rotzooi

Na een reis van 1,5 uur vanuit de Achterhoek met vismaat Mehmet bewust gekozen voor het Noorderstrand/ hoogte Zwarte Pad in Scheveningen. Een diepe geul 1 km noordwaarts vanaf de parkeerplaats zou in theorie topvangsten moeten leveren maar met de eerste blik op de enorm schuimende branding en noordwesten wind èn bijna volle maan had ik eigenlijk beter moeten weten.
Uitgerust met 200 verse pieren, vier hengels met standaard onderlijnen om 8.30 uur begonnen met nog ligt afgaand water.
Een gierende stroming, brullende golven van meters hoog en af en toe striemende regen was het flink knokken tegen de elementen: lood verzwaard naar 180/200 gram maar binnen 15 minuten was het zooitje 20 meter naar rechts of links verplaatst. Veel rotzooi ook van plastic, oude netten, touwen en spul waarvan we denken dat het schelpinhoud was van kapotgeslagen scheermessen.
Rond 15.00 uur met dood tij werden we verrast door een enorme bot en een zeebaarsje van 30 cm. Dat was het voor de hele dag. Geen beet gezien verder. Om 17.00 uur 140 pieren over en weer de zee in weggegooid maar toch heerlijk uitgewaaid met veel gezelligheid.
Over twee weken weer ‘gewoon’ naar Zurich aan de dijk in Fiesland.

Mark