Schouwen 17-05-2020

Hallo allemaal.
Gisteren een portie pieren en een portoe zagers bij in Noordwelle gehaald en deze vanmorgen te water gelaten. Om 09:00 uur gooide ik mijn hengeltje in. Ik had enkel mijn heavy feeder met 2 onderlijntjes en 3 verschillende loodjes meegenomen, lekker beperkt en licht bepakt.
Na 5 minuten tik, tik, en toen ram, een felle doorbuiger. Hengel oppakken en ja hoor: contact. Even later jag een zeebaars van 44cm pp het strand. Het kan slechter beginnen. Ff fotootje gemaakt, opnieuw beaasd em snel weer inworpen om te kijken of hij/zij vriendjes had mee gebracht.
10 minuten later weer tik,tik en doorbuigen. Toen ik de hengel in de hand had voelde ik het gestamp en looda de vis rustig binnen. In het zwin begon de vis mee te zwemmen en bij de kant aangekomen was de vis gezwommen. Maar toch ging het wat zwaarder en ja hoor, daar kwam een botje op de kant van ca 23cm. Nee, zo’n visje kan zo’n rammeling niet veroorzaakt hebben. Op een zeker moment moest ik van de zandbank af naar het vaste strand. Met een stukhe waden kon ik de eerste tijd mog wel achter de zandbank werpen, maar of dat wat zou worden?
Ik moest 1,5 uur wachten tot er weer een tik,tik zonder doorbuiging op de top zichtbaar was en een 2e botje op de kant kwam. Even later een snelle rammeling en doorbuiger, ook deze liet zich 2 seconden lang naar de kant loodsen en loste toen. Een half uurtje later weer zo’n snelle rammeling, maar daar vam denk ik dat het een lijnzwemmer was.
Verder geen actie meer en om 12:30 uur opgeruimd.
Een licht briesje, een zonnetje, een heerlijk rustig strand en als kers of de taart een zeebaars.
Dus ik heb weer genoten.

Op een andere stek was het helemaal bingo, andere plek, ander tij. Helaas wordt de juiste keuze van stek en getij bepaald als je er al aan het vissen bent.

Groetjes
Jan Romeijn

Jan Romeijn