Show must go on

Hallo allemaal,

Zoals de meeste van jullie wel weten, het is een enorm zwaar jaar voor ons, maar vorige week kwam er nog een schepje bovenop en werd de moeder (80) van Linda ziek en kwam in het ziekenhuis terecht. Veel vissers kennen haar ouders wel, waren bijna altijd op de Cordes Traveldag en vaak ook even op de beurs. En dan is het dus 2x per dag naar het ziekenhuis heen en weer en elke dag 3x bellen met het ziekenhuis. Uitdroging, hartproblemen en een infectie in haar bloed. Het ging slechter en slechter en het zag er niet goed uit.

Afgelopen dinsdag is moeders overleden en gisteren hebben we haar begraven, klopt heel snel, maar zij was Joods en dat “moet” heel snel volgens de Joodse traditie. Dus deze week werken, alles regelen, heen en weer rijden, vaders (84) ondersteunen en moeders begraven op de verjaardag van haar man. Tja en hoe zwaar het ook is, gisteren na de begrafenis toch nog “even” 89 e-mails wegwerken.

De “Show kust go on” en dus ook gisteravond nog tot laat doorgewerkt en vanmorgen om 07:00 weer begonnen, groepen die van accommodatie moeten wisselen, vliegtickets omboeken, schemawijzigingen, annuleringen, omboekingen, annuleringen enz enz enz heel heel heel veel werk. We worden aardig getest zo met z’n tweeën en het is echt heel zwaar. Sinds maart geen enkele vrije dag meer gehad en minstens 6u per dag gewerkt, met dagen van wel 14u.

Gelukkig waarderen heel veel groepen ons werk en de enorme inzet en zijn enorm blij dat ze toch in 2020 naar IJsland of Noorwegen kunnen/mogen en men is over het algemeen enorm dankbaar. Ach en rotte appels heb je overal, enorme boeren, om het maar even netjes te zeggen die dan even roepen, zeur niet is je werk, alsof wij gekozen hebben voor Corona.

Zo hadden we een groep die ons om 04:00 uit ons bed belde met een vraag over hun overtocht die om 20:00 zou vertrekken, dus hadden ze ook om 09:00 kunnen bellen. Veel geregeld, midden in de nacht te woord gestaan en daarna hoor je NIETS meer van ze, niet eens even een bedankje of reactie hoe het is geweest. Gisteravond, de dag vd begrafenis werden we om 23:00 nog gebeld, we sliepen al, of we konden zeggen wat een huisje voor 4 man in Noorwegen kost, maakt niet uit waar…. pfffffff

Maar goed terug naar het vissen…. we lopen achter met de berichten, maar de visserij is echt top !! Deze keer even geen verslag en alleen maar even de vangsten van vorige week van Havoysund noord Noorwegen.

Raffie, Cordes Travel