Strandvissen Maasvlakte

Strandvissen Maasvlakte: Een heerlijke dag uit!

Nu het team van Wesdijk weer is uitgebreid en de extreme drukte wat voorbij is, werd het de hoogste tijd voor een dag strandvissen. Man wat knap je daar toch van op!

Op een zonovergoten, heerlijk warme najaarsdag, met bijzonder lekker zwemwater, kon mijn dag al niet meer stuk. Even helemaal niets! De wind was oost, dus normaal niet bepaald gunstig. Toch maakt het in het najaar minder uit en kan je altijd wel een baarsje vangen. Met vooral zin in een dag zon, zee, strand, uiteraard toch de hengels mee…. en dat was niet eens onverdienstelijk al zeg ik het zelf……..

Met 2 lichte hengels lekker dichtbij achter de branding met een licht loodje en niet al te grote haken, gevuld met verse steekzagers en/ of pieren. Dat is vaak het recept voor het vangen van meerdere vissen aan het strand van de Maasvlakte. Je hoeft dus echt niet goed of ver te kunnen gooien om vis te vangen. Voor de grotere zeebaarzen wil het nog wel eens anders zijn, maar dat is soms ook een beetje zoeken en mazzel hebben.

Wat inworpen, afgewisseld met een lekkere duik en een praatje met wat strandgasten, kwam de vangst vooral in de eerste uurtjes met het opkomende water. Mooie stuiterende aanbeten van zeebaarzen en botten op de Dam Steelpower Beachfeeder met Grauvell Vertix Zolder strandmolen, geparkeerd in een lekkere lange strandsteun, zodat je over de branding heen komt met je lijn. Dat heeft als voordeel dat de hengel niet zo staat te stuiteren in de steun, wanneer de golven op je lijn vallen. Op de zeemolen een niet al te dikke nylon lijn van ca. 0.22 mm zonder voorslag, een simpele 2- haaks paternoster met haakje 6 erop, gevolgd door een vleugelloodje ofwel sleeploodje die minder stroming pakt. Aas eraan en vissen maar.

Het voordeel van met 2 hengels vissen is, dat je 1 hengel kortbij gooit en de andere wat verder, zodat je als het ware de vis op kunt zoeken. Op de betere dagen zet je wanneer de vis eenmaal gevonden is, vaak de 2e hengel aan de kant. Het moet natuurlijk niet op werken gaan lijken! Al is het steeds weer willen vangen soms wel een beetje verslavend. Getuige het feit dat ik de kinderen van school moest halen en na herhaaldelijk de laatste worp, echt net op tijd op het schoolplein in Barendrecht stond.

Het eind resultaat was toch nog 5 zeebaarzen, waarvan 2 maatse, en 3 botten, dus lang niet slecht voor een zwemdag met oosten wind.

Ook zin in een dag strandvissen nu steeds meer activiteiten weer in het gedrang komen? Kom eens langs voor advies, aas en materiaal of stuur ons een e-mail, [email protected]

We helpen je graag aan een heerlijk dag met misschien wel verse vis als maaltijd.

www.wesdijk.nl/hengelsport/441-zeevis

Tot snel,

Team Wesdijk

willem