Terug naar af …

Hallo,
Zaterdagavond aan de Belgische kust gevist in gezelschap van oom en neef, twee die hard zeevissers met pakken ervaring… kon niet mis gaan. Wel dus!! Gestart omstreeks 15u en doorgevist tot 19u30. Snelle start voor mijn neef, die draaide vrij snel maatse wijting eruit. Daarna was het vooral ondermaatse wijting die aanbeet. Ook geen al te grote scholen die er voor de kust zwommen, ik denk dat we zo tussen de 20 en 35 visjes per persoon hadden… terug naar af dus, na twee succesvolle vissessies was ik in de veronderstelling dat ik de succesformule om vis te vangen aan de Belgische kust had gevonden… niet dus.
En dan begint de vertwijfeling toe te slaan, wat als we met zo’n tij aan een Walchers strand hadden gevist? Die vergelijking mag je niet maken uiteraard, qua wintervisserij kan je volgens mij nooit dezelfde successen aan de Belgische kust boeken (waarschijnlijk ben ik een van de weinigen die de verplaatsingsbeperking naar Nederland respecteert, maar ondertussen toch al wel veel kennis vergaard qua stekkennis, aasperiodes e.d. aan de Belgische kust… iets dat in de zomermaanden van 2021 volgens mij wel iets gaat opleveren).
Uiteindelijke netto-vangst met drie personen was belabberd slecht: 10 scharren en 2 wijtingen meegenomen voor consumptie.

Greetz,

Tim